Јоксимовић после пораза од Вождовца: Кажњени смо за неискоришћене шансе

Не леже вождовачки “змајеви” Крагујевчанима ове сезоне. Након несрећног пораза на Крову у јесењем делу сезоне, изабраници тренера Дејана Јоксимовића доживели су неку врсту “дежа вија” у дуелу са истим ривалом на пролећној премијери пред својим навијачима. И овога пута је један тренутак непажње на измаку пола сата игре скупо коштао Шумадинце, који су упркос бољој игри и већем броју створених прилика погнутих глава напустили травнати терен стадиона “Чика Дача”.

Трљају “змајеви” руке након првих пролећних бодова освојених на традиционално неугодном гостовању у престоници Шумадије, где никада до сада нису осетили чари тријумфа. Стратег Вождовца Никола Пуача признаје да његов тим можда није створио велики број прилика на данашњој утакмици, али да је најважније то што је на крају успео да дође до трећег узастопног тријумфа у првенству, који је екипу из Заплањске улице приближио европском сну.

Сигурно да можемо презадовољни коначним резултатом, с обзиром да сви знамо колико је тешко доћи до бодова у Крагујевцу, посебно када се има у виду квалитет екипе Радничког 1923 ове сезоне. Не желим да ово звучи као алиби, али заиста сматрам да су временски услови у великој мери утицали на квалитет данашње утакмице и да су спречили обе екипе да се прикажу у далеко бољем светлу. У сваком случају, вредна победа за нас након тромесечне такмичарске паузе и надам се да ћемо наставити са добрим резултатима и у наставку пролећне полусезоне – изјавио је Пуача.

За стратега “црвених” Дејана Јоксимовића пораз на пролећној премијери последица је неискоришћених шанси његове екипе на данашњој утакмици.

– Контролисали смо игру у већем делу утакмице, имали неколико ситуација да озбиљније угрозимо гол противника, али их нажалост нисмо искористили. Екипа Вождовца је то казнила поготком из пенала, који је на крају, како се испоставило, одлучио исход утакмице. Покушали смо неким изменама у другом полувремену да анулирамо резултатски заостатак, али нисмо успели у томе. Нема нам друге осим да покушамо да коригујемо те неке пропусте у нашој игри на данашњој утакмици и да се надамо бољим резултатима у наставку првенства – констатовао је Јоксимовић.

РФК1923 ТВ

P