Са “Грбавице” на “Чика Дачу”: Лука Малић појачао конкуренцију на левом боку

У жељи да додатно појача конкуренцију на позицији левог бека, спортски сектор Радничког 1923 је пред сам завршетак зимског прелазног рока одлучио да ангажује Луку Малића, младог и изузетно перспективног 22-годишњег дефанзивца, који је претходних годину и по дана провео у сарајевском Жељезничару.

Малић је минуле јесени био стандардан у екипи тренера Едиса Мулалића, за коју је одиграо 14 утакмица и уписао 2 асистенције. Пре него што је стигао на “Грбавицу”, перспективни дефанзивац је такође играо у Жељезничару, али у оном из родне Бањалуке, где је и начинио своје прве фудбалске кораке.

Долазак у Раднички 1923 види као искорак у својој каријери и прилику да се докаже у једном јаком и квалитетном такмичењу као што је Моцарт Бет Суперлига Србије.

– Када сам чуо за интересовање Радничког, за мене уопште није било дилеме да ли треба да дођем у Крагујевац. Знао сам да је Раднички један веома организован клуб, у шта сам и лично имао прилику да се уверим чим сам дошао. Сматрам да је ово велики искорак у мојој каријери, посебно јер ћу имати прилику да се доказујем у једном јаком такмичењу као што је Супер лига Србије. Даћу све од себе да се докажем стручном штабу, надам се да ћу испунити њихова очекивања и помоћи екипи да оствари што је могуће виши пласман на табели – поручио је млади леви бек, који је уговорио сарадњу са Крагујевчанима до лета 2025. године.

Лука Малић је шесто појачање “црвених” у зимском прелазном року. Пре њега на “Чика Дачу” су стигли Нигеријац Жофри Чинеду, искусни интернационалци Милан Митровић и Лука Милуновић, перспективни чувар мреже Милош Младеновић и најбољи играч Металца прошле полусезоне Василије Ђурић.

P