Јоксимовић после пораза од Чукаричког: Радује храбра игра, морамо да поправимо дефанзиву код прекида

Чукарички је успео у својој мисији, освојио је сва три бода на “Чика Дачи” и прикључио браниоцу титуле Црвеној звезди на челу суперлигашке колоне. Са друге стране, Крагујевчани су и након два одиграна кола на нултој тачки, али са видљивим помаком у самом приступу и квалитету игре, која је на данашњој утакмици против суперлигаша са Бановог брда била на знатно вишем нивоу у односну на скромно издање у Новом Пазару пре седам дана.

Са пуно респекта говорио је након данашње деведесетомнинутне фудбалске битке на стадиону “Чика Дача” стратег Чукаричког Душан Керкез о свом колеги на клупи Радничког 1923 Дејану Јоксимовићу и његовој екипи. И то не из пуке куртоазије, већ зато што је његова екипа наишла на достојног ривала који не бежи од надигравања са било којим противником, без обзира на његов квалитет и репутацију.

– Гостовања у Крагујевцу одувек су имала специфичну тежину за нас. Раднички је екипа против које није лако доћи до бодова. Јако ценим рад мог колеге Јоксимовића и начин на који Раднички игра под његовом командом. Што се нас тиче, мислим да смо од првог минута знали шта хоћемо. У првом полувремену нам је фалио завршни пас, слабо смо нападали дубину између противничких линија, тако да играчи са лоптом нису имали правих решења. То смо делимично успели да коригујемо тек почетком другог полувремена. Евидентно је да када добро одрађујемо тимски пресинг, онда лакше долазимо до повољних ситуација пред противничким голом. Оно што ми се није свидело на данашњој утакмици, то је паника у одређеним моментима, нарочито приликом прекида. Ипак, најважније је да смо уписали нове бодове и остали на победничком курсу – оценио је Керкез у анализи утакмице.

У табору Крагујевчана свакако не могу бити задовољни чињеницом да су нову сезону отворили са два пораза, али тренера Јоксимовића може да теши то што су његови следбеници у дуелу са једном екипом озбиљног квалитета показали карактер и жељу за победом.

– Мислим да смо показали одређену реакцију у односу на претходну утакмицу у Новом Пазару. Одиграли смо прилично храбро против једне од најквалитетнијих екипа у првенству, изашли прилично високо и натерали је да високим лоптама тражи Бадамосија. Евидентно је да смо повратили одређену дозу самопоуздања и да смо више контролисали ситуацију на терену када смо имали лопту у свом поседу. Можда нам је фалило мало више конкретности у завршној трећини терена, али радићемо на томе у наредном периоду – изјавио је Јоксимовић.

Стратег “црвених” детектовао је још један проблем у игри његове екипе који захтева промптну реакцију.

Један од сегмената игре којим никако не могу да будем задовољан након прве две утакмице у првенству, то је дефанзивни прекид. Од четири гола колико смо примили у прва два кола, три су била после прекида. Јасно је да то морамо да поправимо, како нам се такве ситуације не би дешавале у наредним утакмицама – апострофира Јоксимовић.

Игра коју је његов тим пружио на данашњој утакмици храбри Јоксимовића уочи гостовања вицешампиону Србије ТСЦ-у у Бачкој Тополи наредног викенда, као и пред дуел са београдским Партизаном на “Чика Дачи” седам дана касније.

– Данашња утакмица показала нам је да и те како можемо бити конкурентни најквалитетнијим екипама у лиги. Очекујем да већ у наредној утакмици против ТСЦ-а направимо одређени искорак и у резултатском смислу – додао је шеф струке крагујевачког суперлигаша.

P