Јоксимовић после пораза на Крову: Промашен пенал и искључење Видовића одредили коначан исход утакмице

Не пријају Крагујевчанима гостовања на вождовачком Крову у последње време. Прошле сезоне им је два пута меру на стадиону у Заплањској узео Вождовац, а данас је то исто учинио и новајлија у суперлигашком друштву ИМТ, који стицајем околности своје утакмице као домаћин игра на крову Спортског центра “Стадион”.

Није тешко било стратегу Радничког 1923 Дејану Јоксимовићу да детектује узроке шестог пораза своје екипе у текућем шампионату. Промашен пенал Стефана Чоловића на самом старту утакмице и искључење капитена Милоша Видовића на истеку првог полувремена коштали су “црвени” губитка бодова на овом гостовању.

– Мислим да су те две ситуације одредиле победника данашње утакмице. Ми смо, иако бројчано слабији, успели да направимо одређену реакцију у другом полувремену и да у пар наврата угрозимо гол ИМТ-а, али то ипак није било довољно да дођемо до изједначења. Наредне дане искористићемо да се регенеришимо како бисмо већ у уторак против Радника пред нашом публиком дошли до бодова које данас нисмо успели да освојимо – истакао је Јоксимовић на конференцији за медије након утакмице на Крову.

Тренер ИМТ-а Небојша Јандрић био је задовољан резултатом, али не и игром својих изабраника, који су суочени са императивом победе данашњу утакмицу одиграли у некој врсти грча, који је нарочито био видљив током другог полувремена и ситуацији са играчем више на терену.

Једини позитиван аспект данашње утакмице је њен резултат. Током првог полувремена смо колико-толико успевали да контролишемо дешавања на терену, али смо у другом полувремену, у ситуацији са играчем више на терени, могли и морали пуно боље. Евидентно да је одређени притисак код играча довео до тога да квалитет данашње утакмице буде испод суперлигашког нивоа. С тим у вези, морам да скренем пажњу на једну ствар коју већ дуго желим да кажем, а то је да се ми тренери и играчи како првенство одмиче суочавамо са све већим притиском због амбијента у којем радимо. Мислим да би без те врсте притиска и тренери и играчи имали могућност да испоље већу дозу креативности, што би подигло квалитет српског фудбала на један виши ниво – оценио је шеф струке победничког тима.

P