Јоксимовић похвалио карактер својих играча: Нисмо стали након примљеног гола

Мало тога приказали су фудбалери Радничког 1923 и Црвене звезде у свом трећем међусобном дуелу ове сезоне. На крају, Крагујевчани могу бити задовољнији коначним епилогом, с обзиром да су поред освојеног бода, којим су прекинули тренд негативних резултата у међусобним окршајима са “црвено-белима”, још једном показали да за њих нема недодирљивих противника и да су у стању да “помрсе рачуне” свакој екипи у првенству.

Комбиновани састав српског шампиона није успео да примора борбене Крагујевчане на капитулацију. Иако је у једном моменту деловало да ће се из престонице Шумадије вратити са сва три освојена бода, “црвено-бела” експедиција се на крају ипак морала задовољити поделом плена.

– Једна прилично неквалитетна утакмица, без правог темпа и са великим бројем прекида. У једној таквој утакмици, неопходно је искористити сваку створену шансу, а ми то нисмо успели да учинимо у првом полувремену. Покушали смо нешто да променимо у наставку утакмице, успели да постигнемо тај леп гол у самом финишу, али нисмо били довољно фокусирани да сачувамо стечено вођство до краја утакмице. Знам да су мојим играчима мисли махом усмерене ка предстојећем финалу Купа Србије и управо због тога сам много више очекивао од ових момака са мањом минутажом у протеклом делу сезоне. Честитам екипи Радничког на приказаној игри и освојеном боду, а ми се сада окрећемо ка том финалу Купа Србије против Чукаричког – изјавио је по завршетку утакмице стратег српског шампиона Милош Милојевић.

Шумадинци су свој пројектовани циљ остварили. Успели су да остану непоражени у последњој утакмици пред својом публиком у овој сезони, а уз то су пружили и више него пристојан отпор најквалитетнијој екипи у домаћем првенству.

– Сложио бих се са колегом Милојевићем да је ово била прилично спора и не превише садржајна утакмица. Нека наша идеја је и била да покушамо да мало спустимо ритам утакмице како бисмо дошли до позитивног резултата. Похвалио бих моје играче на пруженој енергији и карактеру који су показали у ситуацији када су имали негативан резултат. Нису тада стали, већ смо наставили да играју у истом ритму, због чега су на крају и награђени тим изједначујућим поготком. Такође бих похвалио и сјајну атмосферу на трибинама у режији навијача оба тима. Екипи Црвене звезде честитам на освојеној титули и желим им срећу у финалу Купа Србије, а мом колеги пуно успеха у даљој тренерској каријери – истакао је шеф струке Радничког 1923 Дејан Јоксимовић.

Стратег “црвених” је открио и каква је ситуација са повредама Милутина Видосављевића и Филипа Ивановића.

– Код обојице играча ради се о повреди скочног зглоба. На прави поглед не делује баш најсјајније, али ће даљи медицински прегледи дати јасан одговор о озбиљности њихових повреда. Ја се најискреније надам да ће се што пре опоравити – додао је Јоксимовић.

РФК1923 ТВ

P