Јоксимовић: Одиграли смо храбро, пожртвовано и организовано у дефанзиви

Прошло је време када су Црвена звезда и Партизан са лакоћом освајали бодове у срцу Шумадије. Попут “црно-белих”, који су пре неколико кола на једвите јаде дошли до тријумфа на “Чика Дачи”, и њихов вечити ривал са друге стране Топчидерског брда морао је добрано да се помучи не би ли сломио отпор борбених Крагујевчана, који су и овога пута показали да без проблема могу да изађу “на црту” сваком ривалу у Моцарт Бет Суперлиги.

Могла је данашња утакмица да има далеко повољнији епилог за Шумадинце, мада се и поред пораза изабраницима Дејана Јоксимовића ретко шта може замерити.

– Јако сам поносан на моје играче, који су данас били храбри, пожртвовани и дефанзивно добро организовани. Имали смо неку идеју на који начин бисмо могли да искористимо условно речено „мане“ противника, али нам то није пошло за руком. Можда смо у првом полувремену пропустили да пронађемо боља решења у пар неких повољних ситуација пред противничким голом. Звезда је почетком другог полувремена појачала ритам и изашла прилично високо, ми на то нисмо успели баш најбоље да одговоримо и примили смо гол из пенала. После примљеног гола направили смо одређену реакцију, имали две сасвим солидне прилике да дођемо до изједначења, али их нажалост нисмо искористили – констатовао је главнокомандујући у табору крагујевачког суперлигаша.

“Црвено-бели” су дошли до планирана три бода, али утисак је да тренер српског шампиона Милош Милојевић није баш најзадовољнији издањем своје екипе на данашњој утакмици.

– У првом полувремену нисмо успевали да се прилагодимо условима за игру и пронађемо простор да озбиљније угрозимо гол Радничког. Осим пар шутева са дистанце и тог поготка који је поништен због офсајда, нисмо имали озбиљнијих прилика пред противничким голом. У другом полувремену смо направили пар ротација у тиму како бисмо имали мирнији улаз из зоне 2 у зону 3. После неколико шутева ка голу Радничког, дошли смо до те ситуације која је резултовала поготком. Сигурно да бих и ја сам волео да смо данас одиграли ефективније и да то буде лепше за око публике, али је на крају ипак најважније да смо дошли до важних бодова. Честитам колеги Јоксимовићу на добро припремљеној утакмици. Раднички је показао да је једна чврста, компактна и агресивна екипа. Дали су све од себе да нас добију, али смо ми задржали фокус током свих деведесет минута игре и стоички издржали утакмицу до краја – изјавио је Милојевић по завршетку утакмице.

Стратег београдских “црвено-белих” изнео је низ замерки на рачун терена за игру, који према његовом мишљењу није био у најидеалнијем стању.

– Не бих да изгледа као да се жалим, али ми смо првих пола сата утакмице потрошили у настојању да се адаптирамо на услове за игру. Можда изгледа као да сам идеалиста, али чињеница је да ми тренирамо и играмо на брзим теренима, а онда дођемо у ситуацију да играмо на овако спорим и неошишаним теренима. Поштујем одлуку домаћина, иако сматрам да то није баш у духу просперитета српског фудбала. Наша је обавеза да побеђујемо свуда, посебно јер ће бити сигурно још горих терена до краја првенства – сматра Милојевић.

P