Јоксимовић: Мислим да је реми најреалнији резултат, честитке играчима обе екипе на приказаној игри

Да је домаћа Моцарт Бет Суперлига и те како у стању да понуди занимљиве и квалитетне утакмице, које су у стању да задовоље стандарде најпробирљивијих фудбалских сладокусаца, доказ је и данашњи дуел Радничког 1923 и суботичког Спартака на стадиону “Чика Дача”, који је обиловао шансама, головима и резултатским обртима. И то све у крајње непогодним временским условима и по расквашеном терену, који је играчима обе екипе отежавао контролу лопте. На крају се све окончало мирољубиво, иако делује да освојени бод не задовољава апетите ни једне ни друге екипе.

Чини се да су оваквим исходом за нијансу задовољнији у табору Суботичана, који су у престоницу Шумадије и дошли првенствено са намером да остану непоражени, а нашли су се у ситуацији да у једном тренутку имају и сва три бода на длану.

Да нам је неко пре утакмице понудио бод, сигурно је да бисмо га оберучке прихватили. Нисмо се баш најбоље снашли на самом почетку утакмице. Деловали смо некако успавано у тих првих двадесет минута, што је екипа Радничког, која је знатно агресивније ушла у утакмицу, искористила да постигне гол. Тек након што смо примили гол заиграли смо нешто агресивније, почели све чешће да претимо противнику, имали ту погођену пречку Шимуре и још пар лепих акција до тог изједначујућег поготка у финишу првог полувремена. Мислим да је тај период игре између нашег првог и другог постигнутог гола заправо показатељ како треба да играмо у наставку сезоне. Сматрам да ова екипа има потенцијал и да заслужује опстанак у Суперлиги – истакао је Милан Милановић, шеф струке суботичког тима.

Крагујевчани су данашњим ремијем пропустили прилику да стекну значајнију бодовну предност у односу свог главног конкурента у борби за пласман у плеј-оф, екипу Колубаре, мада је чињеница да су наспрам себе имали врло расположеног противника, који је након лошег почетка и примљеног гола у раној фази утакмице успео да пребаци психолошки моментум на своју страну.

– Данашња утакмица, као и већина претходних, јасно је показала колико је лига изједначена по квалитету ове сезоне и да ти неки детаљи у игри одлучују питање победника. Спартак је још једном показао да је екипа са изузетним офанзивним потенцијалом. Поред два постигнута поготка, створили су још неколико добрих прилика пред нашим голом. Са друге стране, ми смо покушали да играмо на начин као што је то био случај у претходним утакмицама. Имали смо позитиван резултат све до финиша првог полувремена и тог изједначујућег поготка екипе Спартака. У друго полувреме смо ушли доста смушено, а резултат тога је још један примљени погодак, као и још пар прилика за екипу Спартака. Покушали смо неким изменама да мало подигнемо екипу, дошли смо до изједначења, а у самом финишу имали и лепу прилику да дођемо до сва три бода. Мислим да је, када се све сабере, ово најреалнији резултат. Честитке играчима обе екипе на приказаној игри у заиста неповољним временским условима – изјавио је након утакмице Дејан Јоксимовић, шеф струке Радничког 1923.

P