Јоксимовић: Јако сам срећан због ове победе

Крагујевчани се не заустављају. Чета Дејана Јоксимовића је у силовитом налету “преорала” нишки “Чаир” и трећим узастопним тријумфом направила идеалну увертиру за предстојећи окршај са браниоцем титуле Црвеном звездом на “Чика Дачи”.

Мирно и сталожено, без претеране еуфорије, стратег “црвених” Дејан Јоксимовић говорио je о још једној победи свог тима, извојеваној на традиционално неугодном гостовању.

– Јако сам срећан због ове победе. Прво полувреме смо одиграли управо на начин на који смо то и желели, што нам је и омогућило значајан резултатски капитал на полувремену. Очекивали смо да ће екипа Радничког у наставку утакмице заиграти са много више ризика. Ми смо чекали неку нашу прилику за офанзивну транзицију, коју смо успели да искористимо. Имао је Раднички пар јако повољних ситуација да утакмицу окрене у једном потпуно другачијем смеру, али се на нашу срећу то није обистинило. Мом колеги и великом пријатељу Ненаду Лалатовићу желим да у наставку сезоне оствари зацртане циљеве са својом екипом и сигуран сам да ће у томе успети – изјавио је Јоксимовић на конференцији за медије након завршетка утакмице.

На другој страни, шеф струке нишког Радничког Ненад Лалатовић био је у шоку након неочекиваног пораза његовог тима, нарочито после добрих издања на утакмицама против суботичког Спартака и Чукаричког.

– Честитам екипи Радничког из Крагујевца на заслуженој победи. Ушли су у утакмицу много боље од нас. Ми смо били као хипнотисани у првом полувремену, ништа нам није полазило од руке. Након што је Раднички 1923 повео са два гола разлике, нисам имао много избора, морао сам да ризикујем и покушам да са пар измена променим ток утакмице. Остаје жал за Штулићевим поготком који је поништен због офсајда, јер би у супротном утакмица можда отишла у неком сасвим другом правцу. Оно што сам приметио, то је да се код мојих играча увукао неки чудан страх пред ову утакмицу. Покушао сам да их охрабрим, али очигледно нисам успео у томе. Окрећемо се наредној утакмици против Јавора у којој нећемо моћи да рачунамо на два веома битна играча, Савића и Пејовића – изнео је своје виђење данашње утакмице тренер нишког тима.

P