Јоксимовић: Јако битна и нимало лака победа

Мисија је испуњена. Крагујевачки суперлигаш се минималним тријумфом над сурдуличким Радником, првим у не претерано дугачкој предисторији међусобних одмеравања снага, на најбољи могући начин опростио од својих навијача у овој полусезони и уписао три врло вредна бода, која му гарантују останак међу осам најбоље пласираних екипа на табели, без обзира на исход утакмице са Војводином у последњем јесењем колу.

За разлику од Крагујевчана који су свој циљ испунили, Сурдуличани су у срцу Шумадије доживели дванаести пораз у првенству, који им је само повећао стрепње када је реч о опстанку у суперлигашком друштву.

– Мислим да је ово била једна борбена и не претерано квалитетна утакмица, у којој је Раднички заслужено победио. Ми смо лоше одиграли прво полувреме и примили јако јефтин гол после кикса једног од наших одбрамбених играча. У другом полувремену смо кренули на све или ништа, покушали да дођемо до бода који би нам у тренутној ситуацији много значио, али нажалост нисмо успели у томе. Немам много тога да замерим мојим играчима који су дали свој максимум у овом тренутку, али то очигледно није било довољно да избегнемо пораз на данашњој утакмици – поручио је тренер Радника Симо Крунић.

Мада су у овом тренутку приковани за дно табеле са само осам освојених бодова из осамнаест одиграних кола, Сурдуличани не губе наду и верују да ће ипак избећи најгори могући сценарио.

– Доста је још утакмица остало до краја сезоне, а наш заостатак за екипама које су испред нас на табели износи свега пет бодова. Најбоље би било да направимо неку мини серију добрих резултата, као што је то, уосталом, учинио Раднички ове јесени. Уколико не подигнемо ниво игре и не дођемо до резултатског континуитета, биће јако тешко да опстанемо у лиги – сматра Крунић.

Шеф струке крагујевачког суперлигаша Дејан Јоксимовић сматра да је резултатски притисак учинио своје, тако да његова екипа данас није била на оном нивоу као на претходних пар мечева, али је упркос томе успела да дође до драгоцених бодова.

– Сложио бих се са констатацијом мог колеге Крунића да ово није била баш претерано лепа утакмица за гледање. Очигледно да је резултатски притисак учинио своје. У сваком случају, била је ово једна борбена, права такмичарска утакмица. Ми смо контролисали игру у првом полувремену, постигли тај водећи гол и имали још једну-две повољне ситуације до одласка на одмор. Радник је у другом полувремену изашао доста високо и створио нам одређене проблеме. Ми нисмо успели да искористимо ту њихову рискантнију игру и мањак играча у дефанзиви да дођемо до неке озбиљније прилике из транзиције. Све у свему, јако битна и нимало лака победа за нас. Када је реч о екипи Радника, сматрам да су од тренутка када их је преузео мој колега Симо Крунић почели да играју много боље и сигуран сам да ће у наставку првенства бити далеко конкурентнији и да ће остварити своје такмичарске циљеве – сумирао је Јоксимовић утиске након још једне победе свог тима.

Крагујевчани су и на овој утакмици потврдили чињеницу да су израсли у једну озбиљну, суперлигашку екипу, која је у стању да уђе “у клинч” са било којим ривалом.

– Ми од првог кола показујемо да смо једна конкурентна екипа, која је у стању да игра утакмице на већи број голова, али и да има нешто затворенији приступ када то околности налажу. Трудићемо се да и у наставку првенства функционишемо на сличан начин и верујем да ћемо наставити да будемо “тврд орах” за све екипе у суперлигашкој конкуренцији – додао је шеф струке “црвених”.

P