Јоксимовић и Лазетић сагласни у оцени да је победа ТСЦ-а превисока

На прилично убедљив начин је екипа ТСЦ-а дошла до свог трећег тријумфа у међусобним окршајима са Крагујевчанима ове сезоне – 4:1 (2:1). Генерални утисак је да коначан резултат не представља реалан однос снага на терену, с обзиром да су “црвени” у већем делу сусрета били равноправан такмац екипи из Бачке Тополе, која је пак зналачки искористила све своје прилике на данашњој утакмици.


Шеф струке ТСЦ-а Жарко Лазетић честитао је играчима обе екипе на једној доброј и ефикасној утакмици, истакавши да је његов тим знатно теже дошао до тријумфа него што то коначан резултат показује.

– Раднички је, чини ми се, покушао да препише рецепт од Партизана, па је данашњу утакмицу одиграо на знатно другачији начин у односу на наша претходна два дуела ове сезоне. Доста добро су стајали на почетку утакмице и правили константан притисак на наше играче са лоптом, чиме су нам сужавали простор и спречавали нас да развијемо наш модел игре. Срећом па смо брзо успели да се адаптирамо на тај њихов начин игре тако што смо почели нешто више да нападамо простор иза леђа њихове одбране. Управо из таквих ситуација дошли смо до оба пенала, први додуше уз доста среће након играња руком једног од играча Радничког. У другом полувремену смо добили нешто више простора за контранападе, што смо искористили да осигурамо победу. Иако сам јако задовољан данашњим тријумфом, морам признати да коначан резултат ипак није реалан показатељ односа снага на терену – изјавио је после утакмице стратег екипе из Бачке Тополе, не пропустивши притом да похвали играчки квалитет крагујевачког тима:

– Раднички је у данашњу утакмицу ушао са јако добром енергијом и знатно растерећеније у односу на нас. Самим тим је и индивидуални квалитет њихових играча попут Видосављевића, који нам је својом кретњом између линија правио доста проблема, или пак Чоловића, који је одиграо можда једну од најбољих утакмица овог пролећа, могао да дође до већег изражаја – додао је Лазетић.

Шумадинци се упркос убедљивом поразу нису обрукали и пружили су сасвим пристојан отпор једној од најквалитетнијих екипа у Србији. Нажалост, три олако примљена гола после прекида дошла су главе чети тренера Дејана Јоксимовића, која је на неславан начин окончала низ од четири узастопне утакмице без пораза пред својом публиком.

– Неки наш иницијални план за данашњу утакмицу био је пре свега да добром и организованом игром у дефанзиви, уз одређене механизме које смо увежбавали током протекле седмице, покушамо да испарирамо данашњем ривалу. Ипак, да би се дошло до позитивног резултата против једне тако квалитетне екипе као што је ТСЦ неопходно је да се свих деведесет минута одигра са максималном дозом концентрације и да се не дозволи противнику да дође до ситуација из којих би лако могао да постигне голове, што ми данас нисмо успели да урадимо. Мислим да је коначан резултат, који је по мом мишљењу превисок, покварио тај неки генерални утисак. У сваком случају, ја могу да будем задовољан начином на који су моји играчи испарирали екипи ТСЦ-а, изузев тих ситуација из којих смо примили, по мом мишљењу, јефтине голове – констатовао је Јоксимовић, уз честитке екипи ТСЦ-а на победи.


Мада су самим пласманом у плеј-оф испунили свој главни такмичарски циљ у овој сезони, Крагујевчани су данашњим издањем у сусрету са другопласираним тимом Моцарт Бет Суперлиге показали да немају намеру да устукну нити једном ривалу до краја плеј-офа.

– Мада на први поглед немамо неких већих такмичарских амбиција у плеј-офу, то не значи да треба да калкулишемо и гледамо само како да “отаљамо” сезону до краја. Напротив, за нас је само учешће у плеј-офу прилика да се измеримо са најбољим екипама у лиги, да видимо у којој мери можемо да им парирамо, како бисмо стекли неки јаснији увид у наше тренутне могућности и како би се самим тим боље припремили за наредну сезону – нагласио је Јоксимовић.

P