Није било голова у дуелу 27. кола Омладинске лиге Србије између наших омладинаца и њихових вршњака из новосадске Војводине – 0:0. Предвођени новим тренером Душаном Николићем, “ђаволчићи” су пружили једну од бољих партија у пролећном делу шампионата и заслужно су дошли до изузетно вредног бода, којим су практично осигурали опстанак у најквалитетнијем рангу такмичења три кола пре краја сезоне.

Очигледно да је шок терапија у виду промене тренера имала позитиван ефекат на наше омладинце, који су у кратком временском периоду успели да се опораве од тешког пораза на гостовању београдском Графичару и успешно испарирају екипи Војводине, која је у данашњу утакмицу ушла пуна самопоуздања након два узастопна тријумфа у дуелима са Радом и новобеоградским Радничким.

У првом полувремену виђена је по једна добра прилика на обе стране, али су мреже до одласка на одмор ипак остале мирне. Ни наставак утакмице није донео превише узбуђења, осим ситуације из 80. минута када је Бошкан погодио стативу. На крају је ова борбена, али не превише садржајна утакмица окончана поделом плена.

Наши омладинци се три коле пре краја сезоне налазе на деоби десетог места на табели са Новим Пазаром. Оно што је најважније, то је да су се “ђаволчићи” данашњим ремијем увећали бодовну дистанцу у односу на екипе из зоне испадања, која сада износи великих осам бодова, тако да су практично пребринули све бриге када је реч о опстанку у највишем рангу такмичења.

Неће изабраници тренера Душана Николића имати превише времена за одмор, будући да им већ у суботу на ноге стиже другопласирани тим Омладинске лиге Србије, београдска Црвена звезда.

ВОЈВОДИНА – РАДНИЧКИ 1923 0:0

НОВИ САД
Стадион:
СЦ “Вујадин Бошков”.
Гледалаца: 100.
Судија: Марко Делибашић.
Жути картони: Букинац (Војводина), Петровић (Раднички 1923).

ВОЈВОДИНА: Борак, Трнинић, Букинац, Читовић, Ковачев, Пиваш, Токин (од 61. Јовановић), Сукачев, Костадиновић, Пилић, Бошкан (од 61. Бјелајац).

РАДНИЧКИ 1923: Лешњак, Славковић, Д. Ристић, Живадиновић, Ристовић, Ђоровић, Јовановић, Томић, А. Ристић (од 84. Димитријевић), Милојевић, Петровић (од 90. Марисављевић).

Фото: ФК Војводина

P