Искусни Митровић појачао последњу линију крагујевачког суперлигаша

Крагујевачки суперлигаш од данас је јачи за Милана Митровића (34), искусног дефанзивца, који је највећи део своје каријере провео у иностранству. Он стиже као замена за Душана Цветиновића, који се непосредно по завршетку јесењег дела сезоне преселио у екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Стасити Прокупчанин је фудбалски стасавао у екипи Земуна, затим је две сезоне играо у Раду, да би се 2013. године први пут отиснуо изван граница Србије. Четири сезоне Митровић је био члан турског Мерсина, а затим се 2017. године вратио у Србију, где је потписао уговор са београдским Партизаном. Након једне одигране сезоне у црно-белом дресу, снажни штопер се поново обрео у Турској, овога пута у екипи Адане. Последњи ангажман пре доласка у редове шумадијског суперлигаша Митровић је имао у естонској Левадији.

Занимљиво да је Митровић пре годину и по дана прошао део припрема са крагујевачким тимом, али тада није дошло до договора о сарадњи.

– После дужег играња у иностранству враћам се у српски фудбал. С обзиром да сам већ зашао у озбиљне играчке године, био ми је потребан један нови изазов, нешто што би ме посебно мотивисало, а понуда Радничког се некако најбоље уклопила у ту неку моју жељену пројекцију. Раднички ове сезоне игра јако добро, има високе амбиције у наставку првенства, што ме је, наравно уз феноменалне навијаче, првенствено и привукло да дођем у клуб. Наш циљ се зна, а то је пласман међу првих осам екипа на табели, и ја чврсто верујем да ћемо га сви заједно остварити – изјавио је нови штопер “црвених”.

Ангажовањем Милана Митровића Крагујевчани су добили преко потребно појачање у задњој линији и играча са огромним искуством, који ће донети један додатни квалитет екипи тренера Дејана Јоксимовића.

– Морам истаћи да је борба за Митровићев потпис била жестока, с обзиром да су за њега интересовање показали многи клубови са далеко већим платежним могућностима у односу на нас. Драго ми је што је он препознао ову здраву спортску причу коју ми овде правимо и одлучио се да прихвати нашу понуду. Мислим да ће бити права замена за Душана Цветиновића и да ће донети додатни квалитет нашој последњој линији – сматра Славко Перовић, спортски директор клуба са “Чика Даче”.

Перовић не искључује могућност довођења још једног играча до поласка за Анталију, где ће “црвени” обавити главни део припрема за пролећни део првенства.

– План је да до одласка у Анталију ангажујемо још једног играча офанзивног профила, који би требао да надомести одлазак капитена Немање Томић. Гледамо да то буде нека млађа опција, односно играч који у овом тренутку можда неће бити носилац игре, али који ће нам омогућити додатну ширину у ростеру – открива Перовић.

P