Ђурић и Младеновић нове аквизиције Радничког 1923

Два дана пре одласка у Анталију на други део зимских припрема, крагујевачки суперлигаш представио је још два нова појачања. Опрему клуба са “Чика Даче” задужили су доскорашња узданица Металца из Горњег Милановца Василије Ђурић (24), као и перспективни чувар мреже Милош Младеновић (21).

Василије Ђурић на “Чика Дачу” стиже са статусом једног од најбољих играча Металца у протеклој полусезони. На 17 одиграних утакмица у дресу милановачког прволигаша минуле јесени, офанзивни везиста уписао је 5 асистенција и постигао 4 поготка. Пре доласка у редове некадашњег суперлигаша из Горњег Милановца, Ђурић је наступао за ОФК Београд, Синђелић, ТСЦ из Бачке Тополе и Инђију. Са крагујевачким клубом је уговорио сарадњу до краја наредне сезоне.

– Захвалан сам спортском директору Славку Перовићу и шефу стручног штаба Дејану Јоксимовићу на указаном поверењу. Знам да се од мене очекује да одменим Немању Томића, што неће бити нимало лак задатак, с обзиром да се ради о врхунском играчу. Пратио сам Раднички 1923 током јесени, сматрам да су пружали заиста изванредне игре и верујем да ћемо у истом ритму наставити и на пролеће. Познајем већину будућих саиграча, тако да нећу имати проблема са уклапањем у екипу. Ово је за мене један нови изазов, прилика да се поново докажем у суперлигашкој конкуренцији и настојаћу да максималним залагањем на тренинзима и утакмицама оправдам указано поверење – поручио је Ђурић.

Уговор са крагујевачким суперлигашем данас је парафирао и млади чувар мреже Милош Младеновић. Рођени Лесковчанин поникао је у Дубочици, затим је бранио у Динаму из Врања, док је последњих годину дана провео у Јединству из Параћина. Да у клубу са “Чика Даче” сматрају да се ради о озбиљном потенцијалу показује то што је са младим голманом уговорена сарадња до маја 2026. године.

– Долазак у један тако велики клуб као што је Раднички 1923 и прилика да браним у суперлигашком рангу такмичења представља огроман искорак у мојој каријери. Свестан сам да квалитета и бројности конкуренције, али сам спреман да се добрим радом докажем стручном штабу и изборим за место међу стативама – изјавио је Младеновић на свом званичном представљању у просторијама клуба.

Пре Ђурића и Младеновића редове крагујевачког суперлигаша појачали су нигеријски нападач Жофри Чинеду и искусни дефанзивац Милан Митровић.

P