Искусни интернационалац закључио списак појачања на “Чика Дачи”

Искусни дефанзивац, Милан Милановић, последње је појачање крагујевачког суперлигаша у летњем прелазном року. Тридесетогодишњи штопер је највећи део своје играчке каријере провео у Италији, играо је и у Русији, Словенији и Републици Српској, а интересантно је да ће у дресу Радничког 1923 коначно имати прилику да дебитује у суперлигашкој конкуренцији.

Милановић се у иностранство отиснуо јако рано, још као тинејџер. Са свега шеснаест година потписао је уговор са московском Локомотивом, у којој је провео три сезоне, а потом се преселио на Апенине, у редове Палерма. Прву сезону по доласку на Сицилију млади дефанзивац је провео на позајмици у Сијени, где се истакао одличним играма, па је већ наредне сезоне прикључен првом тиму Палерма.

Дебитантски наступ у Серији А Милановић је забележио крајем марта 2012. године, када је одиграо свих деведесет минута против Удинезеа. Међутим, већ у следећој сезони Палермо одлучује да високог штопера поново проследи на позајмицу, овога пута у Вићенцу, а одмах потом и у Асколи.

Коначно, лета 2016. године Милановић одлучује да напусти Палермо и појача Пизу, где је и окончао своју италијанску епизоду. У фебруару 2019. године високи дефанзивац је представљен као ново појачање Жељезничара из Бањалуке, где се задржао свега шест месеци, пре него што је прешао у Триглав из Крања, који је уједно био и његова последња дестинација пре доласка на “Чика Дачу”.

Милановић је својевремено био члан омладинске селекције Србије, за коју је уписао осамнаест наступа. Стамени дефанзивац сматра да је доласком у Раднички 1923 направио прави потез за своју даљу каријеру, а чињеница да ће по први пут имати прилику да заигра у суперлигашкој конкуренцији представља само мотив више за додатним доказивањем у дресу крагујевачког клуба.

– На позив спортског директора Славка Перовића и тренера Владимира Раденковића одлучио сам да дођем у Крагујевац јер ми се ово чини као права средина за фудбалски повратак након паузе коју сам направио по одласку из Словеније. Добро познајем екипу Радничког, с обзиром да сам пратио њихове игре у Првој лиги Србије прошле сезоне. Мислим да екипа има велики потенцијал, што је уосталом и показала у досадашњих десет кола. Надам се да ћу својим искуством допринети још бољим резултатима екипе у наставку сезоне – изјавио је Милановић приликом свог представљања на “Чика Дачи”.

Доласком Милановића Раднички је добио опцију више на позицији штопера и играча који својим огромним искуством може да допринесе додатној стабилности последње линије.

– С обзиром да је ова полусезона јако дуга и да траје све до половине децембра, наметнула се потреба за ангажовањем још једног играча на позицији штопера. Успели смо да се договоримо са Милановићем, искусним играчем са богатом интернационалном каријером, који је изразио жељу да овде проведе наредних шест месеци или годину дана. Сигурно да ће нам играч његовог профила и физичких карактеристика доста значити, пре свега приликом прекида. Очекујемо и да макар део свог огромног искуства пренесе на млађе саиграче – истакао је спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић.

Крагујевачки суперлигаш је ангажовањем Милановића закључио прелазни рок, у коме је довео тринаест нових играча.

– Сигурно је да до зиме неће бити више ни долазака, ни одлазака из клуба. Имамо можда мало већи број играча у ростеру него што смо то првобитно планирали, али нас је ова поновна ескалација ситуације са ковидом и чињеница да је из дана у дан све већи број заражених играча по клубовима навела на то да ову полусезону изгурамо са већим играчким фондом – појаснио је Перовић.

РФК1923 ТВ

P