Исидоровић: Бодови велики као кућа

Тмуран дан у граду на Лепеници за тренутак је обасјала нова победа фудбалера Радничког 1923, која представља још једну потврду да се форма крагујевачког суперлигаша креће узлазном путањом. Оно што нарочито радује након две победе у низу јесте невероватна ментална снага изабраника Владимира Раденковића, који и у тренуцима када се ствари на терену одвијају супротно њиховим очекивањима не губе наду и веру у сопствене могућности, већ их, напротив, такве ситуације само додатно инспиришу да из себе извуку последње атоме снаге и талента у жељи да преусмере ток утакмице.

За Крагујевчане је било јако важно да позитиван утисак који су оставили победом на гостовању екипи Вождовца у прошлом колу не покваре већ у наредном сусрету са Новим Пазаром на свом терену. И поред шокантног почетка и примљеног гола у раној фази утакмице, “црвени” су за свега десетак минута успели да начине преокрет и утабају себи пут ка освајању нових суперлигашких бодова.

– Након тријумфа над Вождовцем у прошлом колу, просто се наметнуо императив освајања сва три бода и на нашем терену, где смо у последње време играли по принципу “топло-хладно”. Мислим да смо показали карактер и велику борбеност на данашњој утакмици. Успели смо да направимо преокрет захваљујући феноменалном Мирићу, који је имао тај пех да се повреди у другом полувремену. Касније смо ушли у нешто неизвеснију завршницу, али смо на крају успели да сачувамо стечено вођство и освојимо три бода велика као кућа, који нам пружају довољно разлога за оптимизам пред гостовање Металцу у наредном колу – оцењује данашњи сусрет на “Чика Дачи” Горан Исидоровић, један од главних сарадника тренера Радничког 1923 Владимира Раденковића.

Екипа Новог Пазара је у Крагујевац дошла са намером да што је могуће скупље “прода кожу”, свесна да је у овом тренутку квалитет играчког кадра апсолутно на страни Шумадинаца. Кенан Колашинац, који је екипу са Јошанице преузео пре непуних десет дана, није имао довољно времена да имплементира неке од својих идеја, али је евидентно да Пазарци имају много већи потенцијал него што то показују њихови резултати у досадашњем делу такмичења.

– Отворили смо утакмицу на прави начин, повели голом Аганспахића, али је пад концентрације код играча из задње линије, која би требала да представља јачи део нашег тима, довео до тога да у року од десет минута примимо два гола. Покушали смо да увођењем двојице бочних нападача у другом полувремену направимо додатни притисак на последњу линију Радничког, створили смо и пар полуприлика, али нисмо успели да их реализујемо. Честитао бих екипи Радничког на фер и коректној игри и победи. Имали су у својим редовима искусног Мирића, који је својим потезима решио утакмицу. Нама сада предстоји детаљна анализа ове утакмице, како бисмо извукли поуке за мечеве који нас очекују у наставку првенства – поручио је шеф струке Новог Пазара.

P