Генерална проба са Чачанима

Последњу проверу пред наставак сезоне у Првој лиги Србије фудбалери Радничког 1923 имаће у петак, 21. фебруара, када ће главном терену стадиона “Чика Дача” одмерити снаге са лидером Српске лиге Запад, чачанским Борцем 1926.

Крагујевчани су у досадашњих шест контролних утакмица остварили учинак од пет победа и једног ремија. Након лаганих победа над колегама из омладинске селекције (3:0) и београдске Локомотиве (4:0), фудбалери крагујевачког прволигаша су се прописно намучили у сусретима са Јагодином и Слогом из Пожеге, али су ипак успели да славе, и то идентичним резултатом – 3:2. Уследио је реми са Слогом из Петровца на Млави (2:2) и минималан тријумф над Јединством из Уба (1:0).

Сутрашња утакмица са Чачанима прилика је да “црвени” у великом стилу окончају зимски циклус припрема и у добром расположењу дочекају наставак трке за прволигашке бодове. Пут до тријумфа неће бити нимало лак, будући да ће Крагујевчани наспрам себе имати лидера Српске лиге Запад и екипу која сигурним корацима корача ка повратку у прволигашко друштво.

Биће ово свакако најозбиљнија проба за изабранике Дарка Милисављевића, која ће дати одговор да ли је ова екипа Радничког 1923 дефинитивно спремна за предстојеће такмичарске изазове. Очекује се да стратег Крагујевчана овога пута не меша превише карте и да Чачанима супротстави најјачи састав, који би требао да истрчи против ОФК Жаркова 29. фебруара на “Чика Дачи”.

Почетак сусрета између Радничког 1923 и Борца 1926 превиђен је за 14 часова.

P