Фудбалски шлагер на “Чика Дачи”: Раднички против Смедерева тражи пролаз међу осам најбољих екипа у Купу Србије

Чињеница је да ова утакмица не долази у баш најповољнијем тренутку за “црвене”, који су након серије одличних резултата и вртоглавог успона на првенственој лествици доживели болно приземљење након два тешка пораза у дуелима са Новим Пазаром и Чукаричким.

– Наравно да су нас ова два пораза поприлично пореметила. Посебно забрињава то што у последње време примамо доста наивних голова. Искрено се надам да смо извукли поуке из ова два пораза и да ћемо из ове мини резултатске кризе изаћи још јачи и компактнији – уверен је млади првотимац Радничког 1923 Милан Алексић, који у последње време добија све већи кредит код тренера Феђе Дудића, нарочито након повреде Луке Зорића:

Тренер Дудић има велико поверење у мене, што се види по све већој минутажи коју ми пружа из утакмице у утакмицу. Наравно да ми то као младом играчу изузетно значи на пољу јачања личног самопоуздања и стицања неопходног искуства. Драго му је уколико сам досадашњим играма успео да оправдам указано поверење – надовезује се Алексић.

Предстојећи дуел са Смедеревцима добра је прилика за промену курса и подизање морала након два узастопна неуспеха у првенству, али и за пласман у четвртфинале најмасовнијег домаћег такмичења, где су “црвени” последњи пут играли још давне 2002. године. Иако свесни улоге фаворита у окршају са тренутно петопласираним тимом на табели Моцарт Бет Прве лиге Србије, Крагујевчани знају да неће бити лако изаћи на крај са екипом која је у претходној рунди куп такмичења избацила актуелног вицешампиона Србије, ТСЦ из Бачке Тополе.

Смедерево никако није екипа за потцењивање, посебно ако се има у виду њихова тренутна форма и чињеница да су пре утакмице са Мачвом прошлог викенда спојили пет утакмица без пораза. То наравно не значи да бежимо од улоге фаворита и сигурно је да ћемо учинити све што је у нашој моћи да је оправдамо на терену. Уједно, то је и прилика да у извесној мери подигнемо пољуљано самопоуздање након два везана пораза у првенству и направимо добру увертиру пред сусрет са ТСЦ-ом у суботу – истиче Алексић.

Млади офанзивац додаје да је добро упознат са великим ривалством између Радничког и Смедерева (некадашњег Сартида), а пре свега њихових најватренијих присталица, које датира још из друге половине деведесетих, када је међусобне дуеле ових тимова на “Чика Дачи” пратило и по 20-25 000 људи.

– Свакако да сам упознат са великим ривалитетом између ова два клуба. Управо због тога очекујем велики број навијача на трибинама у среду и добру атмосферу, без обзира на не баш идеалан термин одигравања утакмице и временске услове. Ми ћемо свакако дати све од себе да обрадујемо наше верне навијаче – обећава Алексић.

Улазнице за утакмицу износе 300 динара за источну и 400 динара за западну трибину, а могу се купити на благајни иза јужне трибине стадона “Чика Дача” непосредно пред почетак сусрета.

P