“Ђаволчићи” пропустили прилику за брејк на вождовачком Крову

Мало је “ђаволчићима” недостајало да се са увек неугодног гостовања на вождовачком Крову врате овенчани тријумфом.

Све је кренуло као по лоју за ученике тренера Душана Николића, који су већ у 19. минуту стигли до резултатске предности поготком спретног Уроша Јовановића, чији је ударац главом био неодбрањив за голмана Вождовца Пјановића.

Стечено вођство “ђаволчићи” су успешно чували све до 78. минута и казненог ударца за домаће, који је у погодак претворио Богдан Петровић.

Изједначујући погодак Вождовца у потпуности је паралисао наше омладинце, који су у наредних седам минута примили два гола. Прво је Никола Скробања у 81. минуту искористио смушеност у одбрани “ђаволчића” и прецизним ударцем са осам метара приморао Богдана Вучковића на нову капитулацију, да би се само четири минута касније у листу стрелаца уписао и Лазар Ђурић након снажног и врло прецизног ударца главом за коначних 3:1.

“Ђаволчићи” су након трећег пораза у низу дошли на само бод од опасне зоне, а већ у среду их очекује ново гостовање, овога пута екипи Новог Пазара, у последњој утакмици јесењег дела сезоне.

ВОЖДОВАЦ – РАДНИЧКИ 1923 3:1 (0:1)

БЕОГРАД
Стадион: ФК Вождовац.
Гледалаца: 100.
Судија: Дарко Јекнић (Београд).
Стрелци: Петровић (из једанаестерца) у 78, Скробоња у 81. и Ђурић у 85. минуту за Вождовац, а Јовановић у 19. минуту за Раднички 1923.
Жути картони: Ђурић, Топличевић (Вождовац), Пантовић, Лукић (Раднички 1923).

ВОЖДОВАЦ: Пјановић, Драгићевић (од 46. Ковачевић), Чакован, Јорговановић, Павловић, Пахомов (од 67. Јовановски), Петровић, Јеленић (од 79. Стевић), Ђурић, Топличевић (од 84. Веселиновић), Скробоња (од 84. Видић).

РАДНИЧКИ 1923: Вучковић, Д. Ристић (од 88. Димовски), Букумира, Ристовић (од 88. Петровић), Пантовић, Јовановић (од 79. Косановић), Ракићевић, Димитријевић, Живадиновић, Лукић (од 66. Томић), Танасијевић (од 88. Чорбић).

P