Дудић задовољан победом, али жали због слабог одзива публике: “Навијач је онај ко долази на стадион, а не неко ко седи кући и пише коментаре”

Још једна сјајна партија фудбалера Радничког 1923 крунисана је освајањем бодова против старог дужника, екипе Вождовца, која је данас на својој кожи осетила сву снагу шумадијске “црвене армије”.

Тренер Вождовца Марко Савић свакако није могао бити задовољан издањем своје екипе, која је у престоници Шумадије доживела свој четврти пораз у гостима од почетка сезоне. “Змајеве” је, према Савићевим речима, скупо коштао слаб почетак утакмице, с обзиром да је његова екипа за непуних двадесет минута примила два гола.

– Нисмо били енергетски довољно добри данас. Лоше смо ушли у утакмицу, брзо примили два гола, после чега нам је било јако тешко да се резултатски вратимо у меч. Идемо даље, пред нама је репрезентативна пауза коју ћемо искористити да подигнемо ниво наше игре. Радничком честитке на заслуженој победи. Показали су да су једна добро селектирана и квалитетна екипа, која заслужује све похвале за остварене резултате у досадашњем делу сезоне – изјавио је Савић.

За разлику од младог стратега Вождовца, шеф струке крагујевачког суперлигаша Феђа Дудић могао је бити апсолутно задовољан начином на који је његова екипа отворила утакмицу. Баш као и на претходној утакмици против Младости из Лучана, “црвени” су и овога пута на време “начели” ривала, да би у наставку сусрета стрпљиво чекали прави тренутак да га докрајче.

– Јако сам задовољан нашом игром у уводним минутима првог полувремена. Морам признати да ме је колега прилично изненадио поставком игре и стартном поставом, тако да смо током загревања морали да направимо неке корекције у нашем плану игре. Мислим да је данашња утакмица показала да се јако добро сналазимо против различитих система игре. Следи нам пауза у првенству, неко ће рећи у не баш најидеалнијем тренутку, с обзиром на нашу тренутну форму, али мислим да ће она и те како добро доћи играчима да предахну након заиста напорног такмичарског ритма у последњих месец дана – истакао је Дудић.

Свака утакмица изнедри неког јунака, а данас је то био Милан Видаков, који је практично одиграо симултанку са одбраном Вождовца.

– Та три његова гола нису плод случајности, већ пре свега последица доброг рада на тренинзима. Мислим да смо створили такав систем где када један играч одсуствује, други је увек спреман да ускочи и одмени га на одговарајући начин. Тако смо данас имали ту несрећу да нам се у завршници првог полувремена повреди један од двојице штопера, Слободан Симовић, кога је у наставку утакмице сасвим коректно одменио Милан Митровић. Битно је да је атмосфера у свлачионици сјајна, да нема “зле крви” међу играчима када један игра, а други не, што се све, уосталом, позитивно одражава на наше резултате – констатује Дудић.

Шеф струке “црвених” још једном је изразио незадовољство малим бројем гледалаца и искрено се нада да ће у наставку сезоне трибине стадиона “Чика Дача” бити знатно испуњеније.

– Надам се да ће људи коначно схватити да навијач није онај ко седи код куће и пише коментаре, већ онај ко редовно долази на стадион да пружи подршку екипи, а ја мислим да смо је играма и резултатима у претходом периоду и те како заслужили. Надам се да ће се овај тренд малог броја гледалаца ускоро променити и да ће већ против Новог Пазара трибине бити знатно испуњеније – нада се Дудић.

P