“Ђаволчићи” нагазили на “петарду”

Тежак пораз претрпели су наши омладинци на гостовању суботичком Спартаку у утакмици 13. кола Омладинске лиге Србије – 1:5 (0:2).

Иако су пут севера Бачке кренули пуни оптимизма након два узастопна тријумфа, ученици тренера Душана Николића кући су се вратили потучени до ногу.

Кола су за “ђаволчиће” кренула низбрдо већ у 5. минуту, након што је Симин прецизним ударцем са ивице шеснаестерца обезбедио домаћину почетно вођство. Потом је на сцену ступио млади Нигеријац Францис Ебука, који је са два своја поготка, у 37. и 55. минуту трасирао Суботичанима пут до коначног тријумфа.

До краја утакмице мрежу “ђаволчића” успели су да затресу још и Вујовић и Кљајић, док је Дејан Ристић поготком са “беле тачке” само делимично ублажио висок пораз нашег тима.

Наши омладинци су упркос данашњем поразу задржали осму позицију на првенственој табели са 17 освојених бодова, колико је сакупио и деветопласирани Нови Пазар.

Прилку за искупљење и повратак на победнички колосек “ђаволчићи” ће имати кроз четрнаест дана, када ће угостити четвртопласирани Бродарац.

СПАРТАК – РАДНИЧКИ 1923 5:1 (2:0)

СУБОТИЦА

Помоћни терен Спартака.
Гледалаца: 100.
Судија: Марко Гњатовић (Нови Сад) 8.
Стрелци: Симин у 5, Ебука у 37. и 55, Вујовић у 74. и Кљајић у 86. минуту за Спартак, а Д. Ристић (из једанаестерца) у 60. минуту за Раднички 1923.
Жути картони: Симин, Пушкар (Спартак), Ракићевић, Арсенијевић (Раднички 1923).

СПАРТАК: Лончар, Пеић, Атуле (од 77. Станковић), Макаји, Коларић, Симин (од 71. Вујовић), Пушкар (од 63. Јурић), Зонић, О. Малиновић, Десница (од 77. Башић Палковић), Ебука (од 63. Кљајић).

РАДНИЧКИ 1923: Вучковић, Д. Ристић, Ракићевић (од 76. Димовски), Димитријевић, Ђоровић, Петровић (од 58. Јовановић), Живадиновић, Арсенијевић, Чорбић (од 58. Коларевић), Лукић (од 58. Косановић), Танасијевић (од 76. Свилкић).

P