Дудић: Велика и заслужена победа на тешком гостовању

После дугог периода разочарења, коначно је дошао тренутак да Крагујевчани уживају на ловорикама тријумфа. Резултатски препород “црвених”, најављен тријумфом на гостовању у Панчеву, своју потврду нашао је на вечерашњој утакмици у Крушевцу, у којој је чета тренера Феђе Дудића успела да “узме меру” домаћем Напретку.

Није стратег крагујевачког суперлигаша Феђа Дудић крио задовољство након другог узастопног тријумфа његове екипе у гостима, који је плод једне борбене, ангажоване и пре свега ефикасне игре.

– Велика победа против једног од главних конкурената у борби за опстанак. Једна доста добра, гледљива утакмица, са четири погодка и још пуно прилика на обе стране. Мислим да смо игром коју смо приказали пре свега у првом полувремену заслужили овај тријумф. Били смо доста доминантнији у поседу и креирању прилика, мада смо опет имали пар пропуста у дефанзиви које је противник могао да казни. У другом полувремену су коначно и стрелци прорадили, постигли смо у релативно кратко временском интервалу два поготка и стекли озбиљну предност пред финиш утакмице. Напредак је са пар измена и променом система игре успео да нас потисне у наших шеснаест метара, постигли су гол из прекида и имали још пар опаснијих ситуација пред нашим голом. На крају нас је и срећа погледала, када је након ударца Бастајића у судијској надокнади времена завршио метар од нашег гола. Након тога смо постигли и тај трећи погодак којим смо “оверили” победу. Када се све сабере, мислим да смо заслужили овај тријумф, мада и да је екипа Напретка извукла реми, то не би било незаслужено, с обзиром на то какав су притисак направили у последњих петнаест минута – истакао је Дудић у својој анализи вечерашње утакмице на стадиону под Багдалом.

Крушевљани су шестим поразом у сезони, а чак четвртим на свом терену, разочарали своје присталице и довели себе у крајње незавидан положај на табели, с обзиром да су у овом тренутку најближи последњепласираном Железничару.

– Наравно да није пријатан осећај изгубити од главног ривала у борби за опстанак и то на свом терену. Одиграли смо, по мом мишљењу, два различита полувремена. У првом је Раднички био бољи, смиренији, ангажованији, имао пар озбиљнијих ситуација пред нашим голом које није успео да искористи. Друго полувреме смо отворили онако како смо желели, били смо компактнији, агресивнији, једноставно нисмо дозволили Радничком да се осећа тако комфорно као што је то био случај у првом полувремену. Међутим, тај психолошки притисак са којим су моји играчи ушли у данашњу утакмицу очигледно је узео маха и довео до низа индивидуалних грешака, које је Раднички, као једна квалитетна и искусна екипа, успео да казни. На све то успели смо да се вратимо у утакмицу, постигли смо гол и имали још две добре прилике за изједначење, које нисмо искористили. Не преостаје нам ништа друго осим да пробамо да се што пре консолидујемо и покушамо да поправимо утисак на наредној утакмици против Јавора – констатовао је шеф струке Напретка Драган Перишић.

P