Дудић: Уз овакву игру заслужујемо место у горњој половини табеле

Другу годину заредом фудбалери Радничког 1923 се са гостовања на северу Бачке враћају овенчани ловорикама. Офанзивна игра на којој стратег крагујевачког тима Феђа Дудић инсистира од свог доласка на “Чика Дачу” поново је дала жељене плодове, а податак да је ово трећа утакмица заредом на којој су Шумадинци постигли више од два гола сасвим сигурно забрињава наредне ривале “црвених”.

Сумирајући утиске након трећег узастопног тријумфа своје екипе у гостима, шеф струке Крагујевчана истиче да игра коју су “црвени” приказали, посебно у других 45 минута утакмице, јасно показује да је Радничком 1923 место у горњем делу табеле.

– У првом полувремену имали смо већи посед и теренску доминацију, коју нисмо успевали да конкретизујемо у завршној трећини терена. Спартак је, са друге стране, доста добро стајао у дефанзивном блоку и два-три пута је успео да нас угрози из контранапада. На полуврмену смо се договорили да појачамо темпо и покушамо да крунишемо бољу игру. Већ у првим минутима наставка пропустили смо једну стопостотну шансу, потом је дошао и тај водећи гол Бевиса, па онда и Видакова за 2:0, након чега смо рутински привели утакмицу крају. Морам нагласити да сам јако незадољан и љут због тог гола који смо примили у самој завршници утакмице. Нешто слично смо допустили себи и у претходној утакмици против Младости из Лучана и једноставно морамо да станемо на крај тој пракси опуштања у завршним минутима. Све у свему, мислим да са оваквом игром какву смо приказали вечерас заслужујемо место у горњој половини табеле – поручио је Дудић по завршетку утакмице у Суботици.

Тренер Спартака Александр Кержаков био је изузетно незадовољан начином на који је његова екипа одиграла других 45 минута утакмице, где је, према његовим речима, олако препустила Крагујевчанима контролу игре.

– У односу на прво полувреме, које је било сасвим коректно са наше стране, јако смо лоше ушли у наставак утакмице. Доста смо грешили и олако препустили екипи Радничког 1923 теренску иницијативу, што нас је на крају и коштало пораза. Сигурно да уз овакву игру какву смо приказали у других 45 минута немамо чему да се надамо у наредним утакмицама – констатовао је видно разочаран стратег Суботичана.

P