Са старим ривалом у осмини финала Купа Србије

Фудбалери Радничког 1923 угостиће четвртопласирани тим Моцарт Бет Прве лиге Србије, екипу Смедерева 1924, у утакмици осмине финала Купа Србије, одлучено је данашњим жребом у просторијама ФСС на Теразијама. Биће то први окршај великих ривала још од 2019. године, када су се обе екипе надметале у друголигашком рангу такмичења.

“Црвени” су без већих потешкоћа прескочили уводну препреку у Купу Србије, савладавши београдског српсколигаша, екипу БАСК ТЕК-а, у шеснаестини финала са 4:2. На другој страни, Смедеревци су направили велико изненађење елиминацијом прошлогодишњег вицешампиона државе, екипе ТСЦ-а, после бољег извођења једанаестераца (5:4).

Сама чињеница да су популарни “оклопници” избацили актуелног вицешампиона из куп надметања довољан је разлог за појачан опрез у табору Крагујевчана, којима се пружа јединствена прилика да након дуже од две деценије изборе пласман међу осам најбољих учесника другог по важности домаћег такмичења.

Ово ће бити уједно и прва куп утакмица коју ће “црвени” одиграти пред својом публиком још од 2014. године и дуела са Јагодином у осмини финала најмасовнијег такмичења.

Термин одигравања утакмица осмине финала Купа Србије је 6. децембар. Према важећим правилима у осмини финала Купа Србије игра се само једна утакмица, при чему ће се у случају нерешеног резултата учесник наредне фазе такмичења добити извођењем једанаестераца.

P