Дудић: Не бисмо се опоравили наредних двадесет дана да је на крају било 3:3

Биле су Нишлије у тоталном “нок-дауну” на “Чика Дачи”, доведене на сам руб убедљивог пораза, али су онда изненада дошле у позицију да “украду” домаћину малтене већ виђену победу. Међутим, заостатак од три гола био је ипак ненадокнадив за чету тренера Николе Трајковића, која је на крају само успела да ублажи пораз.

Ушли смо прилично смушено у данашњу утакмицу, за шта ја као тренер сигурно сносим највећу дозу одговорности. Домаћин је био много агресивнији у првом полувремену, на време постигао тај водећи гол и пропустио пар солидних прилика да учини вођство још убедљивијим до одласка на одмор. Нас је, са друге стране, доста пореметила повреда новајлије Колинса Фаја на старту утакмице. Покушали смо некако да се извучемо, али нас је други погодак Радничког на старту другог полувремена у потпуности пресекао. Променом формације успели смо да мало покренемо ствари у финишу, постигли смо два гола, али то није било довољно да избегнемо, морам признати, заслужен пораз на крају – констатовао је стратег Нишлија.

Шеф струке крагујевачког суперлигаша Феђа Дудић могао је да буде презадовољан како је његова екипа изгледала на терену пуних седамдесет минута, међутим оно што је уследило у завршних двадесетак минута сусрета заслужује речи критике од стране босанског стратега, под чијом командом крагујевачки суперлигаш наставља да корача ка плеј-офу.

– Мислим да смо се добро припремили за данашњу утакмицу. Жао ми је што добру игру коју смо приказали у првом полувремену нисмо крунисали још неком поготком, с обзиром да смо имали једно 2-3 ситуације из којих је било теже промашити него дати гол. То је врло лако могло да нам се обије о главу, будући да је противник имао пар прилика да дође до изједначења. Одлично смо отворили друго полувреме, постигли још два гола и контролисали утакмицу све до седамдесет и неког минута, када смо након пар измена једноставно пали и престали да будемо прави на терену. Два примљена гола у финишу само су додатно појачала притисак код играча, али смо срећом успели да сачувамо стечену предност. Да се на крају завршило 3:3, сигурно је да се не бисмо опоравили наредних двадесет дана. Похвалио бих учинак новајлија Шербечића и Дадића, који су одиграли одлично данас и показали да ће нам и те како значити у наставку првенства. Оно што ми је посебно драго, то је што сам данас на трибинама видео нешто већи број људи него што је то био случај на неким претходним утакмицама и верујем да ће их бити још више наредне недеље када будемо играли против Војводине – истакао је Дудић, пожелевши на крају свом цењеном колеги на клупи нишког тима, Николи Трајковићу, пуно успеха у даљој борби за очување суперлигашког статуса.

P