Ивеља и Михојевић нови адути “црвених”

Ивеља је у млађим категоријама наступао за Војводину, Спартак из Суботице и крушевачки Напредак, док је први сениорски ангажман имао у Хајдуку 1912 из Куле. Најпродуктивнији период у досадашњој каријери имао је у дресу ивањичког Јавор Матиса за који је одиграо 41 утакмицу и постигао 14 голова. После шест месеци проведених у београдском Графичару, прошлог лета стигао је у редове нишког Радничког, где је јесенас углавном добијао прилику са клупе. И поред тога успео је да сакупи 19 суперлигашких наступа за тим са “Чаира”, уз по један постигнут гол и асистенцију.

Марко Михојевић је своју играчку каријеру започео у Леотару из родног Требиња, а наставио у Сарајеву, чији је дрес носио пуне четири године. Учествовао је у освајању Премијер лиге БиХ у сезони 2014/15, а имао је и ту част да последњих годину дана носи капитенску траку “рођених”. У међународне фудбалске воде упловио је 2018. године као члан грчког ПАОК-а, који га је слао на позајмице, најпре у ОФИ са Крита, а потом и у немачки Ерцгебирге. Последње три сезоне провео је турском Гоцепеу, са којим је окончао сарадњу почетком јула. Стамени дефанзивац је прошао све млађе репрезентативне категорије Босне и Херцеговине, а уписао је и четири наступа за А селекцију “змајева”.

Пре Михојевића и Ивеље, дрес крагујевачког суперлигаша задужили су Мехмед Ћосић, Томислав Дадић и Бесим Шербечић, који је стигао на једногодишњу позајмицу из Сарајева.

P