Дудић после победе над Вошом: Добри резултати које бележимо нису плод случајности

Новосађани су након непланираног ремија са Лучанцима на пролећној премијери доживели ново разочарење, које им је добрано поткопало европске амбиције. Истина, имали су изабраници тренера Божидара Бандовића на моменте више од игре, али је домаћин, чини се, на крају ипак показао већу жељу за победом.

– Мислим да смо прилично добро ушли у данашњу утакмицу и створили пар обећавајућих ситуација пред голом противника у уводним минутима. Раднички је променом система игре почео све више да нас притиска, док ми са друге стране нисмо имали баш најбољу реакцију на те изгубљене лопте, због чега смо на крају и сурово кажњени. Након примљеног гола ушли смо у нервозу, али смо и поред тога пропустили једну-две добре прилике да дођемо до изједначења у финишу првог полувремена. У наставку смо заиграли много боље, успели да изједначимо, али нас је други примљени у гол из пенала у финишу утакмице у потпуности пресекао. Сигурно да не можемо бити задовољни коначним резултатом и да морамо много боље у наставку првенства уколико желимо пласман у Европу – констатовао је стратег новосадских “црвено-белих”.

Крагујевчани су још једном показали да за њих нема непобедивих противника и да су у стању да “запрже чорбу” свакој екипи у Моцарт Бет Суперлиги, без озбира на њен квалитет и положај на табели.

– Војводина нас је на самом почетку утакмице изненадила са пар тактичких ствари. Срећом, брзо смо успели да се консолидујемо и „прешалтамо“ са једног на други систем игре. Од тог момента, па све до краја првог полувремена, били смо потпуно равноправан, ако не и бољи ривал на терену. Поред тог водећег поготка Вижђија, имали смо још једну озбиљну прилику у финишу првог полувремена коју нисмо успели да реализујемо. У другом полувремену је до изражаја дошао индивидуални квалитет играча Војводине, посебно у ситуацијама „један на један“. Заслужено су дошли до изједначења, иако је том њиховом поготку претходила кардинална грешка наше одбране. За разлику од неких претходних утакмица где смо углавном имали тенденцију да се распаднемо после примљеног гола, данас то није био случај. Нисмо подлегли притиску и засрљали, већ смо наставили мирно да кроз посед тражимо прилику да дођемо до другог поготка. На крају је уследио тај једнаестерац, после кога смо пропустили још неколико повољних шанси да затворимо утакмицу. Похвалио бих моје играче на жељи и борбености коју су приказали на данашњој утакмици, посебно код тих такозваних „ничијих лопти“. Мислим да је то на крају и преломило утакмицу – сматра шеф струке крагујевачког суперлигаша Феђа Дудић и наглашава да добри резултати његове екипе никако не могу да се подведу под термин случајности, већ да иза њих стоји квалитетан рад на тренинзима и максимална посвећеност сваког играча у правцу остварења такмичарских циљева:

– Неки наш циљ био је да у ове две утакмице узмемо макар четири бода. На крају смо узели свих шест и направили одличну стартну позицију за саму завршницу првенства. Морам нагласити да сви ови остварени резултати нису плод случајности, већ пре свега добре игре и изузетне тимске енергије коју ова екипа поседује. Посебно ми је драго што смо добрим играма и резултатима успели да вратимо публику на стадион. Надам се да ће са лепшим временом које нам долази и број људи на трибинама још више расти и да ће одлазак на „Чика Дачу“ викендом постати нека врста ритуала за већину Крагујевчана – закључио је стратег “црвених”.

P