Дилан Ортиз закључио списак зимских новајлија на “Чика Дачи”

Ортиз већ има искуство играња у Моцарт Бет Суперлиги Србије. Шест месеци провео је у Чукаричком, исто толико је био члан новосадског Пролетера, а најдуже се задржао у Мачви из Шапца, чији је дрес носио пуних годину дана. У Европи је играо још и за руску УФУ и хрватски Славен Белупо, док је у домовини наступао за Реал Картахему и славни Атлетико Насионал.

Био је и члан колумбијског националног тима на Купу Јужне Америке за играче до 20 година.

Високи нападач није крио одушевљење повратком у српски фудбал и доласком у клуб са “Чика Даче”, где ће покушати да се добрим играма и головима наметне шефу стручног штаба “црвених” Феђи Дудићу.

– Чуо сам пуно лепих ствари о Радничком од стране мојих бивших саиграча који су већ играли овде, као што је на пример Евандро да Силва. Долазак у Раднички доживљавам као велики изазов, с обзиром да се ради о великом клубу са богатом традицијом, али и прилику да започнем једно ново поглавље у својој каријери. Потрудићу се да оправдам указано поверење и помогнем екипи у остварењу зацртаних такмичарских циљева – поручио је стасити Колумбијац, који би према слову уговора дрес Радничког 1923 требао да носи до краја 2025. године.

Доласком Дилана Ортиза крагујевачки суперлигаш закључио је зимски прелазни рок у коме је ангажовао укупно шесторицу новајлија. Пре Ортиза на “Чика Дачу” су стигли дефанзивци Мехмед Ћосић, Томислав Дадић, Бесим Шербечић и Марко Михојевић, као и нападач Павле Ивеља.

P