“Црвени” настављају припреме у Анталији

Фудбалери Радничког 1923 су јуче око поднева допутовали у турску Анталију, где ће обавити завршни део припрема за наставак сезоне у Моцарт Бет Суперлиги Србије. Крагујевчани ће у Анталији боравити до 25. јануара и за то време ће одиграти најмање три припремне утакмице.

Пут Анталије је кренуло 25 фудбалера и 10 чланова стручног штаба и спортског сектора. “Црвени” су стационирани у оквиру спортског комплекса “Астерија Кремлин Палас”, који поседује шест терена са природном и један са вештачком подлогом, тако да ће изабраници тренера Дејана Јоксимовића имати адекватне услове за даљи рад на подизању такмичарске форме.

– Другу годину заредом наш клуб обавља зимске припреме ван граница Србије. Баш као и прошле године, и овога пута смо се одлучили да то буде Анталија, где играчи имају најбоље могуће услове за завршно темпирање форме, почев од времена, преко терена, па све до противника за одигравање припремних утакмица. Бићемо стационирани у оквиру спортског комплекса “Астерија Кремлин Палас”, који представља најбољи могући избор када је реч о односу између цене и квалитета смештаја. Надам се само да ће нас послужити временски услови, јер овде понекад зна да буде кишовито и ветровито време, као и да ће нас мимоићи неке озбиљније повреде – истиче спортски директор Славко Перовић.

Шеф стручног штаба Дејан Јоксимовић наглашава да је јако задовољан досадашњим делом припрема и да је десетодневни боравак у Анталији прилика да се надогради све оно што је урађено у протеклом периоду.

– Оно што је најбитније за овај период, то је да није било неких тежих повреда. Радили смо пре свега на стицању кондиције и усавршавању нашег модела игре. Стигли смо да одиграмо и две контролне утакмице, са Колубаром и екипом Младости из Лучана, тако да смо све у свему испунили све оно што смо планирали у овом делу припрема. Одлазимо у Анталију где нас очекују још три јаке провере и сигуран сам да ћемо спремни дочекати почетак пролећног дела шампионата – каже Јоксимовић.

Оцену минулог дела припрема дао је и нови капитен Милош Видовић, који верује да ће екипа наставити са добрим радом и током боравка у Анталији и да ће спремно дочекати наставак првенства.

– Мислим да је минули део припрема одрађен на највишем могућем нивоу. Види се једна жеља и заједнички ентузијазам свих играча за напретком и даљим уигравањем екипе. Сигурно ће нам пријати промена амбијента и услова за рад. Очекујем да ћемо се добро спремити за све оно што нас очекују у наставку првенствене трке – поручује нови капитен “црвених”.

Предвиђено је да Крагујевчани током десетодневног боравка у Анталији одиграју три припремне утакмице. Прву, уједно и најјачу проверу, фудбалери Радничког 1923 имаће у уторак, 17. јануара, у дуелу са актуелним вицешампионом Мађарске Кишвардом. За 20. јануар предвиђен је дуел са руским друголигашем Јенисејом, док ће се 23. јануара “црвени” састати са чланом Премијер лиге Казахстана Каисаром.

Није искључено да Крагујевчани током боравка у Анталији одиграју још једну контролну утакмицу, али то ће у највећој мери зависити од временских услова у Србији и могућности за генералну пробу која је првобитно планирана за 28. јануар.

Експедиција крагујевачког суперлигаша у Србију се враћа 25. јануара, док је почетак пролећног дела сезоне у Моцарт Бет Суперлиги Србије предвиђен за 4. фебруар.

P