После изузетно напорне и турбулентне јесење полусезоне, коју су окончали на дванаестој позицији Омладинске лиге Србије, наши омладинци коначно су добили прилику за нешто дужи предах, који ће им добро доћи да “напуне батерије” за оно што их очекује у пролећном делу такмичења. “Ђаволчићи” су након сјајног старта сезоне ушли у период нешто слабијих резултата, који их је довео у доњи део табеле, на саму границу зоне испадања.

Стратег наше омладинске селекције Дејан Јоксимовић истиче да је бодовни салдо могао и морао бити знатно бољи, али да је са друге стране изузетно задовољан што је велики број играча из подмлатка добио прилику у првом тиму.

– Ја бих протеклу полусезону анализирао из два угла. Што се тиче такмичарског аспекта, ми смо након прилично доброг старта сезоне у једном тренутку доживели озбиљан резултатски пад, од кога смо успели да се опоравимо у самом финишу јесени. Са друге стране, велики број играча из нашег омладинског погона имао је прилику да дебитује за сениорски тим, што је свакако велика сатисфакције за све нас из омладинске школе и поуздан знак да смо на правом путу – започео је Јоксимовић анализу јесење полусезоне.

Прекоманда одређеног броја играча у први тим значајно је ослабила омладинску селекцију крагујевачког суперлигаша, а када се на све то додају здравствени проблеми и проблеми са повредама јасно је због чега је бодовни скор “ђаволчића” нешто мањи од планираног.

Сигурно да смо заслужили да имамо једно 4-5 бодова више у односу на тренутни скор, али то не значи да смо претерано незадовољни приказаним у јесењем делу такмичења. Чињеница је да смо у две утакмице са лидером на табели, београдским Партизаном, успели да останемо непоражени, што показује да је ова екипа у стању да парира најбољим екипама у овом рангу такмичења. Верујем да ћемо у наставку сезоне успети да подигнемо квалитет игре на један виши ниво како бисмо остварили наш главни циљ у овој сезони, а то је опстанак у лиги – надовезао се Јоксимовић.

Шеф струке “ђаволчића” истиче да нема неке претеране потребе за појачањем тренутног играчког кадра, али ће се се свакако ослушкивати “пулс тржишта”.

– Ја сам јако задовољан постојећим играчким кадром. Наравно, уколико се отвори могућност за ангажовањем неког играча који би нам се учинио као озбиљан потенцијал, сигурно се нећемо либити да га приволимо у наше редове – додаје Јоксимовић.

Резиме протекле полусезоне дао је и капитен омладинске селекције Милан Гвозденовић, који признаје да није задовољан учинком своје екипе у јесењем делу такмичења, али се нада знатно успешнијим резултатима у наставку сезоне.

– Кренули смо доста добро, али смо онда из разноразних разлога почели да посустајемо. Сигурно је да то што нисмо били комплетни у већем делу сезоне имало утицаја на остварене резултате. Верујем да ћемо у наставку сезоне оставити знатно бољи утисак и да ћемо крај првенства дочекати у безбедној зони – оптимиста је Гвозденовић.

Сезону у Омладинској лиги Србије “ђаволичићи” настављају 5. марта, када ће на свом терену угостити вршњаке из новосадске Војводине.

ЕВИДЕНТАН НАПРЕДАК СВИХ МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА

Као директор омладинске школе Радничког 1923, Дејан Јоксимовић се осврнуо и на учинак осталих млађих селекција крагујевачког суперлигаша.

– Што се тиче кадетске селекције, ту у старту нисмо имали неких већих такмичарских амбиција. Идеја нам је била пре свега да стабилизујемо ту групу дечака и да формирамо неки костур екипе, која ће наредне сезоне “напасти” пласман у виши ранг такмичења. Пионири су очекивано освојили прво место у регионалној лиги, тако ће са најбоље пласираним екипама из преосталих региона формирати заједничку лигу од осам тимова, где ће покушати да понове успех из претходне сезоне и домогну се саме завршнице државног првенства. Изузетно сам задовољан и најмлађим такмичарским селекцијама, попут петлића који су без премца у региону, и сигурно је да сва та деца представљају драгоцену базу за будућност нашег клуба – са поносом истиче Јоксимовић.

P