Суперлигашка јесен у бројкама

21 УТАКМИЦУ одиграли су фудбалери Радничког 1923 у јесењем делу Линглонг тајер Супер лиге Србије. Забележили су 4 победе, исто толико ремија и 13 пораза.

16 БОДОВА освојили су “црвени” у досадашњем делу првенства, колико је сакупио и Металац из Горњег Милановца, екипа са којом Крагујевчани деле суперлигашки “фењер”.

20 ГОЛОВА постигли су фудбалери Радничког 1923 ове јесени, а примили 41 погодак.

4 ГОЛА постигли су Крагујевчани на гостовању екипи ТСЦ-а, што је уједно и њихово најефикасније издање у јесењем делу сезоне.

4 ГОЛА “црвени” су примили у сусретима са ТСЦ-ом и Металцем из Горњег Милановца.

3 АУТОГОЛА постигли су фудбалери крагујевачког суперлигаша у јесењем делу сезоне. Мрежу свог тима тресли су Огњен Лакићевић, Алекса Дамјанац и Момчило Рашо.

2 УЗАСТОПНЕ ПОБЕДЕ успели су да вежу Шумадинци у два наврата ове јесени. Најпре на самом старту сезоне, када су прво славили на гостовању екипи Младости у Лучанима (0:1), да би потом на свом терену савладали суботичким Спартак (3:2). Други пут им је то пошло за ногом средином јесењег дела шампионата, када су прво победили Вождовац (2:1), а онда и Нови Пазар (2:1).

6 УЗАСТОПНИХ ПОРАЗА забележили су Крагујевчани у периоду између 11. и 16. кола, и то у сусретима са Металцем, Колубаром, нишким Радничким, Војводином, Црвеном звездом и екипом Младости из Лучана.

11 УЗАСТОПНИХ УТАКМИЦА фудбалери Радничког 1923 нису осетили сласт тријумфа. Последњи пут “црвени” су се радовали 22. септембра, када су у оквиру 10. кола на свом “Чика Дачи” савладали екипу Новог Пазара резултатом 2:1.

3:2 – НАЈУБЕДЉИВИЈА ЈЕ ПОБЕДА крагујевачког суперлигаша, остварена у сусрету са суботичким Спартаком на “Чика Дачи”. Поред Суботичана, Шумадинци су ове јесени успели да савладају још и лучанску Младост (1:0), Вождовац (2:1) и екипу Новог Пазара (2:1).

1:4 – НАЈУБЕДЉИВИЈИ ЈЕ ПОРАЗ фудбалера Радничког 1923 у јесењем делу сезоне, претрпљен на гостовању екипи Металца у утакмици 11. кола.

33 ФУДБАЛЕРА добило је прилику у првом тиму крагујевачког суперлигаша у јесењем делу Линглонг тајер Супер лиге Србије.

7 ИГРАЧА Радничког 1923 успело је да се упише у листу стрелаца ове јесени.

6 ГОЛОВА постигао је Марко Мирић, најбољи стрелац “црвених” у досадашњем делу шампионата.

3 АСИСТЕНЦИЈЕ забележио је десни бек крагујевачког суперлигаша Александар Варјачић.

1 ЈЕДАНАЕСТЕРАЦ досуђен је у корист Радничког 1923 ове јесени, и то на гостовању екипи ТСЦ-а у Сенти, који је успешно реализовао најбољи стрелац крагујевачког тима Марко Мирић.

19 УТАКМИЦА одиграли су Алекса Дамјанац и Вељко Трифуновић у Линглонг тајер Супер лиги Србије ове јесени. Дамјанац је био стартер на свих деветнаест утакмица, док је Трифуновић 15 пута био члан стартне поставе, док је четири пута прилику добијао са клупе.

1 701 МИНУТ на терену је провео штопер Радничког 1923 Алекса Дамјанац, играч са највећом минутажом током суперлигашке јесени. Следе га Стефан Филиповић са 1 492 и Александар Варјачић са 1 205 минута.

52 ЖУТА КАРТОНА зарадили су фудбалери крагујевачког суперлигаша ове јесени. Највише их је сакупио Алекса Дамјанац – 7, док је Урош Видовић “пожутео” 6 пута.

1 ЦРВЕНИ КАРТОН зарадили су фудбалери Радничког 1923 у јесењем делу сезоне. Добио га је Стефан Филиповић на утакмици са Напретком у Крушевцу.

17 ГОДИНА и 295 ДАНА имао је Андреја Ристић у тренутку дебија за први тим Радничког 1923 на утакмици против Црвене звезде у 15. колу Линглонг тајер Супер лиге Србије.

P