“Црвени” прижељкују победу над имењаком на пролећној премијери

Имали су пулени тренера Феђе Дудића пуних месец дана да се адекватно припреме за оно што их очекује у наставку првенствене трке. Игра коју су “црвени” приказали у припремним утакмицама, нарочито током десетодневног боравка у Анталији где су имали прилику да спарингују са иностраним ривалима, свакако даје за право за Крагујевчанима да се надају победи на пролећној премијери.

– Иако зимска пауза није била претерано дуга, ужелели смо се такмичарских утакмица. Мислим да спремни дочекујемо старт пролећног дела првенства, упркос бројним проблемима са повређеним и болесним играчима. Очекујем да на премијери против Радничког из Ниша поновимо игру из припремних утакмица у Анталији. У том случају сигурно је да нам бодови неће измаћи. Чињеница је да су прве утакмице након паузе у првенству доста специфичне, али ми знамо шта нам је циљ, а то су сва три бода и учинићемо све што је у нашој моћи да до њих на крају и дођемо – јасно поручује Дудић.

За разлику од Шумадинаца који су текући прелазни рок искористили за скраћивање ростера и допуну постојеће селекције на дефицитарним позицијама, њихов нишки имењак је био далеко активнији на зимском тржишту, те је своје редове “освежио” седморицом новајлија. Поред значајно измењеног играчког кадра, Нишлије у наставак сезоне улазе и са повратником у улози шефа стручног штаба Николом Трајковићем, кога је током јесени накратко заменио Славољуб Ђорђевић.

Управо је под Трајковићевом командом нишки суперлигаш поразио Крагујевчане у првом међусобном одмеравању снага ове сезоне на “Чаиру” (4:1). Било је то уједно и најбоље издање Нишлија у резултатски прилично скромној јесењој полусезони, коју је тим са југа Србије окончао на претпоследњој позицији суперлигашке табеле.

– Имао сам прилику да гледам Раднички током припрема у Турској. Неспорно је да су доста изменили играчки кадар у односу на јесењи део сезоне, али су и поред тога једна јако компактна екипа која доста добро стоји у фази одбране. Изузетно су опасни у транзицији, али и приликом прекида, посебно након доласка Луковића. То је нешто на шта морамо да обратимо посебну пажњу – упозорава Дудић.

Ако је стратег Крагујевчана могао бити задовољан игром коју је његова екипа приказала у тест утакмицама, онда се то свакако не може рећи за здравствени билтен, који је како се припремни период ближио крају постајао све неповољнији. Све је кренуло од повреде искусног Слободана Симовића, на коју се надовезала тешка повреда најбољег стрелца “црвених” Милана Видакова за кога је по свему судећи ова сезона практично завршена, а ван строја су се недуго затим нашли и Стефан Чоловић, Лука Зорић, Милош Ристић и Килијан Бевис. Делује да се у последње време кадровска ситуација полако поправља, мада сам Дудић признаје да још увек са сигурношћу не може да каже на кога од играча ће моћи да рачуна за пролећну премијеру.

– У односу на задњу припремну утакмицу са ОФК Београдом, бићемо јачи за Луку Зорића и Килијана Бевиса, који су се вратили у тренажни процес током седмице. Што се осталих играча тиче, видећемо у наредних дан-два на кога дефинитивно можемо да рачунамо за утакмицу у недељу – открива шеф струке “црвених”.

Оним играчима који на крају буду истрчали на травнати тепих стадиона “Чика Дача” биће свакако неопходна подршка са трибина. Управо је то један од разлога због чега је управа крагујевачког суперлигаша одлучила да све присталице “црвених” части бесплатним улазом на пролећну премијеру у нади да ће на тај начин подстаћи и оне који су до сада, жаргонски речено, навијали “из фотеље” да дођу на стадион и уживо подрже свој вољени тим.

– Свакако да би нам подршка наших навијача у недељу и те како значила и да би то сигурно додатно инспирисало играче да пруже свој максимум на терену. Верујем да ће бесплатан улаз, али и лепо време које се најављује за дане викенда подстаћи наше навијаче да у недељу дођу на стадион и помогну нам да наставимо тамо где смо стали на крају јесењег дела првенства – верује Дудић.

Директан пренос утакмице је најављен на Арена Спорт 2 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P