Још један реми за крај зимских припрема

Због проблема са повредама, генералну проверу крагујевачког суперлигаша пропустила су чак шесторица првотимаца – Слободан Симовић, Милан Видаков, Лука Зорић, Стефан Чоловић, Милош Ристић и Килијан Бевис. Од играча који су се нашли у протоколу за данашњу утакмицу, у игру није улазио само голман Милош Младеновић, док су сви остали играчи, укључујући и доскорашње омладинце Вељка Димитријевића и Николу Букумиру, добили прилику да се наметну шефу стручног штаба Феђи Дудићу.

Ушли су “црвени” прилично млако у данашњи сусрет, што су гости искористили да већ после шест минута игре дођу до предности. Млади Марко Станковић је лепо пробио по десној страни, затим упутио повратну лопту на ивицу петерца где се нашао Дејан Георгијевић да је спроведе у мрежу.

Примљени гол у раној фази утакмице тргао је Шумадинце и натерао их да заиграју нешто ангажованије и одлучније у наставку. Ређале су се прилике Чинеде, Глушчевића, Ћосића, док је највише аплауза присутне публике измамио покушај новајлије Томислава Дадића, који је са двадесетак метара “тукао” под пречку, али је чувар мреже “романтичара” Никола Симоновић крајњим напором избио лопту у корнер.

Наставак игре донео је нова узбуђења пред голом гостију из Београда. Најпре је Ћосић солидним покушајем са дистанце још једном загрејао Симоновићеве дланове, да би коначно у 68. минуту Милан Алексић снажним ударцем са ивице шеснастерца по средини гола натерао чувара мреже ОФК Београда на капитулацију.

Имали су “црвени” у самој завршници сусрета лепу прилику да дођу и до потпуног преокрета, али је ударац главом искусног Бранислава Милошевића, коме је претходио одличан центаршут Немање Томића, завршио на стативи.

Шумадинци су данашњим ремијем са “романтичарима” закључили циклус контролних утакмица и сада се у потпуности окрећу припремама за пролећну премијеру са нишким имењаком наредног викенда на “Чика Дачи”.

РАДНИЧКИ 1923 – ОФК БЕОГРАД 1:1 (0:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Стадион:
„Чика Дача“.
Гледалаца: 250.
Судија: Срђан Димитријевић.
Стрелци: Алексић 68. минуту за Раднички 1923, а Георгијевић у 6. минуту за ОФК Београд.

РАДНИЧКИ 1923: Лековић, Аџић, Шербечић, Митровић, Дадић, Ћосић, Алексић, Вижђи, Видосављевић, Глушчевић, Чинеду. Играли су још: Ђурић, Милошевић, М. Видовић, Букумира, Пецељ, Томић, У. Видовић и Димитријевић.

ОФК БЕОГРАД: Симоновић, Мимовић, Ђермановић, Вујадиновић, Николић, Плавшић, Илић, М. Станковић, Марковић, Халабрин, Георгијевић. Играли су још: Гојковић, Мићић, Н. Станковић, Мојсиловић, Стојисављевић, Абоса и Мугоша.

P