“Црвени” опрезни пред гостовање пробуђеном “фењерашу”

Тренутна форма и положај на табели намећу Крагујевчанима улогу фаворита, коју пак неће бити нимало лако оправдати на терену. Домаћи Радник је после три пораза на старту пролећног дела првенства изненада живнуо и изненађујуће убедљивом победом на гостовању нишком Радничком у дербију југа Србије (3:0) показао да се не мири са губитком суперлигашког статуса.

– Без обзира што заузима последње место на табели, Радник је једна јако борбена и незгодна екипа, која није имала спортске среће на неким претходним утакмицама. Уосталом, видели смо у прошлом колу у Нишу, као и у нашој првој међусобној утакмици на “Чика Дачи” коју смо добили минималним резултатом (1:0), да се ради о квалитетној и доброј екипи, која ће сигурно изузетно мотивисана ући у предстојећу утакмицу, желећи да се домогне преко потребних бодова који би јој омогућили да ухвати прикључак са осталим конкурентима у борби за опстанак. Извесно је да ће имати и велику подршку са трибина, тако да нам неће бити нимало лако да дођемо до нових бодова – опрезан је у најави утакмице Аднан Јахић, који ће у одсуству суспендованог шефа стручног штаба Феђе Дудића самостално предводити “црвене” у Сурдулици.

Иако очекује једну тврду и борбену такмичарску утакмицу, први Дудићев сарадник уверен је да ће “црвени” успети да пронађу пут до петог пролећног тријумфа, који би их оставио у игри за пласман у неко од европских такмичења. Такође, победа у Сурдулици представљала би и најлепши могући рођендански поклон за њихове најверније присталице “Црвене ђаволе”, који у суботу обележавају 35-годишњицу постојања своје навијачке групе.

– Ово ће, по мени, бити једна од најзахтевнијих утакмица за нас од почетка пролећног дела првенства, посебно са тог неког психолошког аспекта. Ми смо у серији добрих резултата, док са друге стране наш противник тражи сламку спаса. Морамо бити максимално фокусирани и обратити пажњу на те њихове дуге лопте и офанзивни прекид. Надам се и да ће терен бити добро припремљен, како би присутна публика могла да ужива у добром фудбалу. На нама је да се држимо наших принципа игре, да будемо растрчани и фокусирани и сигурно је да у том случају добар резултат неће изостати – уверен је Јахић.

Због парних картона гостовање у Сурдулици пропустиће стрелац победоносног поготка у минулом сусрету са ИМТ-ом Матија Глушчевић, док се у тим враћа Килијан Бевис, који је одрадио меч суспензије због искључења на претходном гостовању у Ивањици.

Директан пренос утакмице најављен је на Арена Спорт 3 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P