“Ђаволчићи” спремни за пролећни (ре)старт

Изабраници тренера Душана Николића су комплетне припреме обавили на стадиону “Чика Дача”, где су имали све неопходне услове за квалитетан рад, док су такмичарску форму подизали у контролним мечевима са респектибилним ривалима.

– Можемо бити задовољни урађеним током припремног периода. Момци су добро тренирали, а нарочито радује то што нисмо имали неких већих пехова са повредама. Одиграли смо и пар контролних утакмица са противницима по мери, тако да спремни и мотивисани дочекујемо старт пролећног дела првенства – поручује стратег “ђаволчића”.

Зимски предах у првенству добро је дошао “ђаволићима” да додатно оснаже своје редове неколицином новајлија, како би били још конкурентнији у наставку такмичења.

– Од играча који су били стандардни у јесењем делу првенства напустили су нас само Лука Коларевић и капитен Дејан Ристић, док су нас са друге стране појачала петорица играча, а то су Недовић, Милојковић, Радојковић, Стојановић и Андреја Ристић, који се вратио са позајмице из пиротског Радничког. Мишљења сам да у наставак првенства улазимо са далеко озбиљнијим ростером у односу на јесењи део сезоне – уверен је Николић.

Чињеница је да је бодовни салдо “ђаволчића” на крају јесењег дела сезоне могао бити знатно већи да је било мало више спортске среће и концентрације у појединим утакмицама.

Остаје жал за неким утакмицама у којима смо олако испустили бодове у последњим минутима, као што је рецимо био случај против убског Јединства на “Чика Дачи” или са Новим Пазаром на страни. Наравно, било је и оних утакмица у којима смо успевали да начинимо тотални преокрет, попут оне са Војводином или Новим Пазаром на старту првенства. Све је то, уосталом, саставни део фудбалске игре, у којој некада добијеш више, а некада мање – констатује Николић.

Млади стручњак сматра да његови ученици морају да пораде на јачању такмичарског карактера како би били спремни за будуће изазове у сениорској конкуренцији.

Играчи морају да очврсну и карактерно, али и такмичарски, како би сутра могли да се снађу у сениорској конкуренцији. Мислим да мојим играчима недостаје мало тог спортског мангуплука, који је неопходан у савременом фудбалу – оцењује Николић.

Сусрет са екипом Младости из Лучана на пролећној премијери пружа “ђаволчићима” прилику за нови почетак и прву победу још од почетка новембра и већ поменутог тријумфа над Војводином на “Чика Дачи” (2:1). Лучанци су јесењи део сезоне окончали у великом стилу серијом од три узастопна тријумфа, која им је омогућила да на зимску паузу оду као осмопласирани, са шест бодова више у односу на наш тим.

– Већ на отварању пролећног дела сезоне очекује нас својеврсни дерби западне Србије са одличном екипом Младости из Лучана, која је састављена од изузетно квалитетних појединаца. Мислим да смо се добро припремили за оно што нас очекује у суботу и учинићемо све што је до нас да победом започнемо пролећни део такмичења – оптимиста је Николић.

P