Јахић: Фајтерска утакмица, играчи показали карактер

Поново је Шумадинцима требало времена да достигну оптималну радну температуру и преузму контролу над утакмицом. Након што су “начели” противника, све је некако ишло планираним током, мада остаје жал што “црвени” бар још неку од створених прилика у наставку утакмице нису претворили у бар још неки погодак.

– Мислим да је тај неки притисак победе утицао на то да мало бојажљиво уђемо у данашњу утакмицу. Допустили смо екипи ИМТ-а да на самом почетку наметне неки свој ритам игре, при чему ни ми дефанзивно нисмо одиграли онако како смо се договарали у свлачионици. Ипак, успели смо да постигнемо тај водећи погодак, који нам је омогућио да на паузу одемо са резултатском предношћу. За разлику од првог, доста боље смо отворили друго полувреме, створили једно две-три шансе, које нажалост нисмо успели да реализујемо. Све у свему, била је ово једна фајтерска, права такмичарска утакмица, која можда одудара од неких наших ранијих утакмица. У том смислу јако сам задовољан реакцијом играча, који су показали карактер и успешно изнели терет утакмице до краја. Што се тиче екипе ИМТ-а, мишљења сам да је ово била њихова најбоља утакмица од почетка пролећног дела сезоне. Уколико наставе да играју овако, онда сам сигуран да опстанак у лиги неће бити упитан – истакао је Аднан Јахић, који је након искључења Феђе Дудића средином првог полувремена преузео команду над крагујевачким тимом.

Екипа ИМТ-а је данашњим поразом на “Чика Дачи” додатно продубила резултатску кризу и појачала стрепње својих присталица везане за опстанак у суперлигашком друштву.

– Утакмица са великим набојем, по мом мишљењу не претерано лепа за око, али динамична и интересантна за публику. Ми смо покушали да дођемо до позитивног резултата, али нисмо успели у томе. Евидентно је да нас након овог пораза очекује грчевита борба за опстанак. На нама је да наставимо да радимо и трудимо се да што пре превазиђемо ову резултатску кризу. Игре које смо пружили у неким претходним утакмицама са можда још тежим противницима него што је Раднички дају нам за право да се надамо скоријем резултатском бољитку – констатује стратег ИМТ-а Небојша Јандрић.

P