“Црвени” од данас на Златибору

Фудбалери Радничког 1923 данас су отпутовали су на Златибор, где ће обавити завршни део припрема за нову сезону у Моцарт Бет Суперлиги Србије. “Црвени” ће током двонедељног боравка на Златибору одиграти и четири припремне утакмице са тимовима из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Малте.

Шеф стручног штаба “црвених” Дејан Јоксимовић одлучио је да на други део припрема поведе 23 играча. То су: Стојан Лековић, Милош Младеновић, Лазар Раичевић, Владимир Томовић, Милан Митровић, Слободан Симовић, Никола Миличић, Бојан Аџић, Никола Грбовић, Љубиша Пецељ, Лука Малић, Милош Видовић, Урош Видовић, Милош Ристић, Лука Зорић, Дамјан Крајишник, Стефан Чоловић, Ђорђе Јовановић, Килијан Бевис, Василије Ђурић, Лука Милуновић, Матија Глушчевић и Жофри Чинеду.

У експедицији крагујевачког суперлигаша су и помоћни тренери Будимир Ђукић и Душан Срећковић, затим кондициони тренер проф. др Радивоје Радаковић, тренер голмана Душан Јанковић, аналитичари Горан Вуковић и Лазар Савић, физиотерапеути Радомир Тадић и Илија Миленковић, економ Марко Трифуновић, секретар Милош Костић и спортски директор Славко Перовић. Крагујевчани ће бити стационирани у хотелу “Палисад”, док ће тренинге обављати на теренима Спортског центра “Чајетина”.

Сумирајући утиске након уводних десетак дана припрема, шеф стручног штаба Дејан Јоксимовић истиче да је јако задовољан урађеним у минулом периоду, као и чињеницом да није било проблема са повредама играча које су карактеристичне за овај део припрема. Стратег Крагујевчана открива да ће боравак на Златибору његова екипа искористити за завршно брушење форме и усавршавање одређених тактичко-техничких елемената постојећег модела игре.

– Задовољан сам урађеним у почетној фази припрема. Све оно што смо планирали, успели смо да реализујемо. Сада нас очекује базични део припрема на Златибору, где ћемо се посветити унапређењу одређених механизама наше игре. Полако комплетирамо и играчки кадар, већ нам је стигло пар новајлија, а очекујем да се до почетка сезоне додатно појачамо на појединим дефицитарним позицијама у тиму – поручио је Јоксимовић пред одлазак на Златибор.

Шеф струке “црвених” дотакао се теме актуелног прелазног рока, који је крагујевачки суперлигаш отворио прилично амбициозно ангажовањем чак тројице нових фудбалера.

– Ми смо бирали играче таквог профила и карактеристика који могу брзо да се уклопе у наш модел игре. То ће нам бити нека идеја водиља и у наставку прелазног рока. Отежавајућа околност је то што прелазни рок траје прилично дуго, па је веома тешко у овом тренутку наћи одговарајућа решења у односу на неке захтеве, али генерално могу бити задовољан правцем у којем иде овај прелазни рок – додао је Јоксимовић.

Фудбалере Радничког 1923 током боравка на Златибору очекује и неколико пријатељских утакмица, које ће им помоћи да што пре достигну оптималну такмичарску форму пред почетак новог шампионата, који је планиран за 22. јул. Већ су уговорене четири провере, и то против Арсенала из Тивта (27. јун), Сутјеске из Никшића (1. јул), Балзана са Малте (6. јул) и бањалучког Борца (9. јул).

– Ове утакмице свакако ће нам дати неку јаснију слику о тренутној форми, као и повратну информацију о томе шта још треба да унапредимо у нашем постојећем моделу игре, како бисмо спремно дочекали почетак новог првенства – закључио је Јоксимовић.


P