“Црвени” јуре прву “тројку” у гостима

Након доброг издања и освојеног бода у сусрету са фаворизованим Чукаричким на “Чика Дачи”, фудбалере Радничког 1923 у суботу од 20 часова у Ивањици очекује дуел са најпријатнијим изненађењем досадашњег дела првенства, екипом Јавор Матиса, у утакмици 7. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије.

Крагујевчани су после прилично обећавајућег старта сезоне упали у период нешто слабијих резултата, да би одличним издањем у дуелу са београдским Чукаричким у прошлом колу наговестили излазак из кризе. Ако је несрећан пораз од Вождовца на крову ТЦ “Стадион” пољуљао самопоуздање изабраницима тренера Дејана Јоксимовића, онда им је свакако освојен бод у сусрету са популарним “брђанима” вратио веру у сопствене могућности.

– Сигурно да је освојен бод против Чукаричког значајно подигао оптимизам у екипи. Ако смо у стању да будемо конкурентни једном тако квалитетном противнику, онда не видим разлог да и у утакмицама са екипама сличног квалитета не будемо на истом таквом нивоу – истиче Дејан Јоксимовић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Гостовање у Ивањици Крагујевчани виде као прилику за прву победу на страни ове сезоне, иако су свесни да ће наспрам себе имати екипу која је у протеклих шест кола освојила чак једанаест бодова.

– Јавор је једна дисциплинована и енергична екипа, која зна да игра на резултат. Добро су стартовали и сигурно ће гледати да против нас наставе тај узлазни тренд резултата. Имају неколицину заиста добрих појединаца у својим редовима, као што су Гигић, Луковић, Кембел, који праве разлику на овом нивоу такмичења, тако да нас очекује једна прилично захтевна утакмица против противника који заслужује максималан респект – упозорава Јоксимовић.

Мораће “црвени” да пронађу начин да пре свега енергетски одговоре Ивањичанима, који ће бити веома мотивисани да дођу до нове победе пред својим навијачима.

– Неопходно је да покажемо одговарајућу чврстину у дуелима и да се чувамо прекида, који су једно од јачих оружја екипе Јавора. Верујем да ћемо уз добру енергију, чврстину и дисциплину у игри, као и уз неки наш играчки квалитет који би требао да дође до изражаја, успети да дођемо до повољног резултата – оптимиста је стратег Крагујевчана.

Велики хендикеп за Шумадинце представљаће одсуство капитена Марка Мирића, који се повредио на утакмици против Чукаричког, као и искусног нападача Воје Убипарипа, који је такође ван строја.

– Имали смо ту несрећу да се Мирић повредио на самом почетку утакмице против Чукаричког и он неће бити у конкуренцији за меч у Ивањици. Сигурно да ћемо без њега и Убипарипа, који је такође ван строја, бити значајно ослабљени, али покушаћемо да пронађемо одговарајућа решења за њихов изостанак – додаје Јоксимовић.

Интересантно је напоменути да ће ово бити први међусобни окршај Крагујевчана и Ивањичана у суперлигашкој конкуренцији још од сезоне 2013/14, када су се обе екипе грчевито бориле за опстанак у највишем рангу такмичења.

Поред великог ривалства, Раднички 1923 и Јавор повезује и један трагичан догађај, који се догодио 23. новембра 2013. године, када је на једној од трибина стадиона у Ивањици изненада престало да куца срце осамнаестогодишњег Душана Тодоровића, великог навијача крагујевачког клуба. У знак сећања на свог прерано преминулог друга, најватренији навијачи Радничког 1923 “Црвени ђаволи” позивају све оне који себе сматрају правим навијачима Радничког да у суботу увече буду у Ивањици и да још једном одају пошту трагично преминулом Душану.

РФК1923 ТВ

P