Шумадинци “презнојили” фаворизовани Чукарички

Петнаестак минута делило је Шумадинце од освајања првог великог скалпа у Моцарт Бет Суперлиги Србије ове сезоне. На крају, уместо сва три, само један бод на конту Крагујевчана, довољан за прекид серије од два узастопна пораза и подизање пољуљаног самопоуздања пред наступајуће првенствене битке.

Жалиће дуго Крагујевчани за ситуацијом из финиша првог полувремена, када је лопта након ударца Ђорђа Максимовића уместо у голу Чукаричког завршила на пречки. Да су “црвени” на паузу отишли са капиталом од два гола, ко зна какав би онда био епилог данашње фудбалске битке на стадиону “Чика Дача”.

– Свакако да остаје жал за том пропуштеном приликом у самом финишу првог полувремена, када смо врло лако могли да дођемо до предности од два гола. Ипак, с обзиром на бројне пехове које смо имали уочи и током утакмице, можемо и морамо бити задовољни освојеним бодом. Морам напоменути да ми данас нисмо могли да рачунамо на Убипарипа, Николу Ковачевића, Видосављевића и Милисављевића, коме овим путем још једном честитам рођење детета. Такође, Мирић је већ у десетом минуту утакмице морао ван игре због повреде, што нам је и те како пореметило концепцију игре.

Што се тиче Чукаричког, они су показали да су једна јако добра екипа са великим и квалитетним ростером. Направили су јак притисак у другом полувремену и на крају су успели да дођу до изједначења захваљујући мајсторији Лучића. Оно што је мени посебно жао, то је чињеница да су трибине стадиона “Чика Дача” данас биле празне. Верујем да би присуство публике инспирисало играче оба тима да пруже још квалитетнију партију на данашњој утакмици – сматра Дарко Милисављевић, помоћни тренер Радничког 1923.

Чукарички је у срце Шумадије дошао са намером да потражи искупљење након ране елиминације из Лиге конференција, а наишао је на веома борбеног, енергичног и чврстог противника, који га је натерао да се “презнојава” и стрепи од другог пораза у сезони.

– Раднички је био бољи у првом полувремену, постигли су гол, погодили пречку… Друго полувреме смо одиграли нешто боље, али недовољно за преокрет и победу. Сигурно да је и елиминација из Европе имала утицаја на данашњу игру, али не желим да нам то буде било какав алиби. Ово нам је за наук. Морамо да дигнемо главе горе, да схватимо да је првенство тешко и да нема лаких утакмица – констатовао је стратег београдског тима Душан Керкез.

P