Ћосић “повукао ногу”

Ћосић је прве фудбалске кораке начинио у родној Тузли, да би пуну играчку афимацију стекао у мостарском Вележу, где је имао прилику да сарађује са садашњим стратегом Крагујевчана Феђом Дудићем. За шест сезона, колико је носио дрес Вележа, Ћосић је уписао 177 наступа за “рођене”, уз учинак од 11 постигнутих голова и 20 асистенција.

Добре игре у дресу Вележа, са којим је освојио Куп БиХ и играо Лигу конференција, донеле су му и први и за сада једини позив у А селекцију Босне и Херцеговине за коју је дебитовао на пријатељској утакмици са реперезентацијом САД.

По одласку из Мостара, поуздани дефанзивац је шест месеци био члан Колубаре из Лазеревца, да би након испадања Лазаревчана из Моцарт Бет Суперлиге одлучио да каријеру настави у сарајевском Жељезничару, одакле и стиже и на “Чика Дачу”.

Иако по вокацији десни бек, Ћосић се јако добро сналази и у маневру, па делује да је тренер Дудић добио прилично захвално појачање и играча који може да одговори захтевима на више позиција у тиму.

У Раднички 1923 долазим на позив мог некадашњег тренера Феђе Дудића са којим сам имао јако лепу и успешну сарадњу у Вележу. Добро познајем Моцарт Бет Суперлигу још из времена када сам играо за Колубару из Лазаревца, тако да отприлике знам шта ме очекује. Атмосфера у екипи је сјајна, саиграчи су ме добро прихватили и мислим да ћу се брзо и лако уклопити у нову средину – изнео је Ћосић прве импресије по доласку у редове шумадијског суперлигаша.

P