Крагујевачки суперлигаш почео загревање за пролећне изазове

Изузев Нигеријца Џофрија Чинеде, чији се повратак у Србију очекује до краја текуће седмице, на рапорт стручном штабу јавили су се сви играчи на које шеф стручног штаба Феђа Дудић рачуна за наставак сезоне. Међу играчима који су у међувремену напустили редове “црвених” су голман Филип Пајовић, Никола Грбовић и Енок Енгбесо са којима је споразумно раскинута сарадња, као и дефанзивац Ентони Изучукву, коме је истекао уговор са крагујевачким суперлигашем. Пред излазним вратима су и Александар Поповић и Василије Ђурић, а не би било чудо до завршетка прелазног рока “Чика Дачу” напусте и Стефан Чоловић и Џофри Чинеду за које, према речима спортског директора Радничког 1923 Славка Перовића, постоји интересовање бројних клубова.

– Тренер Дудић је саставио списак од једно 7-8 играча на које не рачуна за пролећни део сезоне. Са некима је већ постигнут договор о споразумном раскиду сарадње, док ће 2-3 играча бити прослеђена на позајмице. Надамо се и продаји Чоловића и евентуално Чинедуа за које постоји велико интересовање других клубова – тврди Перовић.

Уводни део припрема фудбалери Радничког 1923 обавиће у Крагујевцу. За 19. јануар је планирана и прва зимска провера против београдског суперлигаша ИМТ-а. Планирано је да “црвени” завршни део припрема обаве изван граница Србије и у току су преговори са потенцијалним домаћинима.

– У току су разговори и разматрање понуда хотела из неких окружних земаља где бисмо могли да обавимо базнични део припрема. Надамо да ћемо у наредних неколико дана имати неке прецизније информације у вези са овим питањем – открива спортски директор Крагујевчана.

Спортски сектор “црвених” је у сарадњи са стручним штабом већ формирао листу потенцијалних појачања у складу са тренутним буџетом клуба. Приоритет је довођење појачања на позицији левог бека, као и још једног централног дефанзивца, док ће остали доласци зависити првенствено од одлазака играча.

– Имамо листу жеља и већ смо ступили у преговоре са неким играчима, тако да се надамо што скоријој реализацији планираних трансфера. Тренутни приоритет нам је да појачамо конкуренцију на позицији левог бека, а одласком Изучуквуа наметнула се потреба и за ангажовањем још једног штопера, иако ту већ имамо двојицу искусних играча Митровића и Симовића, уз опорављеног Миличића. Мислим да смо добро попуњени на свим осталим позицијама у тиму, тако да ће евентуални доласци пре свега зависити од одлазака играча – поручује Перовић.

Амбиције Крагујевчана у наставку сезоне су јасне. Поред пласмана у плеј-оф, чиме би поновили успех из прошлогодишњег првенства, Шумадинцима се пружа јединствена прилика да направе историјски резултат у Купу Србије, где су уласком у четвртфинале већ направили огроман успех.

– Свакако да ћемо настојати да направимо додатни искорак у Купу Србије и пласирамо се у полуфинале, што би представљао историјски успех за клуб, који би сигурно обрадовао све наше навијаче. То наравно не значи да ћемо занемарити првенство, где тренутно нисмо ни у превише лошој, ни у превише бајној ситуацији – констатује спортски директор “црвених”.

Почетак пролећног дела сезоне у Моцарт Бет Суперлиги заказан је за 10. фебруар, када ће Крагујевчани угостити имењака из Ниша.

P