Четврта провера против Пожежана

Серију контролних утакмица у склопу припрема за пролећни део сезоне фудбалери Радничког 1923 настављају сутра, када ће у четвртој провери на помоћном терену стадиона “Чика Дача” одмерити снаге са још једним српсколигашем, Слогом из Пожеге.

Изабраници тренера Дарка Милисављевића су у претходне три провере били успешни, забележивши сва три тријумфа. “Црвени” су најпре надиграли колеге из омладинског погона (3:0), затим су били још убедљивији у сусрету са београдском Локомотивом (4:0), да би пре два дана, у можда и најтежој провери до сада, савладали лидера Српске лиге Исток ГФК Јагодину са 3:2.

Стручни штаб Крагујевчана може да буде задовољан до сада виђеним у припремном периоду, али је евидентно да ту још има простора за напредак. Због тога је потребно што више добрих провера против квалитетних ривала, како би екипа спремно дочекала наставак битке за бодове.

Управо би дуел са традиционално неугодном екипом Слоге из Пожеге могао да послужи као својеврсни лакмус тренутне форме “црвених”. Сусрети Крагујевчана и Пожежана у претходним припремним периодима по правилу су доносили добар фудбал и велики број голова. Довољно је подсетити се летошњег “спаринга” ових екипа на коме је виђено чак осам погодака – по четири на обе стране.

Слога је први део сезоне у Српској лиги Запад окончала на петој позицији са чак 16 бодова заостатка у односу на водећи Борац 1926. Будући да летошња појачања нису испунила очекивања, Пожежани су решили да ове зиме значајно подмладе екипу, па су тако првом тиму прикључена чак осморица омладинаца.

Сходно традицији претходних дуела, сигурно је да фудбалере Радничког 1923 сутра очекује још једна јако добра провера против квалитетног противника.

Почетак сусрета је у 14 часова.

РФК1923 ТВ

P