Изостала реприза у Хумској

Нису фудбалери Радничког 1923 успели да понове подвиг са претходног гостовања у Хумској, када су успешно одолели вицешампиону Србије, београдском Партизану. “Црно-бели” су овога пута пронашли начин да разоружају борбене Крагујевчане и продуже низ добрих резултата у плеј-офу – 2:1 (1:1).

Мало тога су фудбалери Партизана и Радничког 1923 приказали у свом трећем међусобном двобоју ове сезоне. Тек по која лепа акција и три поготка, колико да се забашури блед утисак који су актери данашње прилично скромне фудбалске представе на стадиону у Хумској оставили на малобројне посетиоце, који су се досађивали у већем делу утакмице, нарочито у првих четрдесет минута када није виђена нити једна озбиљнија прилика на обе стране.

“Црно-бели” су имали више лопту у ногама, али као да нису знали шта са њом да ураде, док су се на другој страни Шумадинци, који су данас наступили без капитена Милоша Видовића (картони) и Жофрија Чинеде (повреда), определили за неку врсту „чекалице“, иако су имали неколико сасвим солидних излета на противничку половину терена у овом периоду утакмице.

У моментима када је изгледало да ће се на одмор отићи без голова, Квинси Мениг је сјајним ударцем са неких 13-14 метара донео почетну предност домаћину, да би само три минута касније стигао одговор од стране искусног Луке Милуновића, који је “нањушио” кикс штопера Партизана после центаршута Чоловића и главом спровео лопту у мрежу поред шокираног Поповића за резултатско поравнање.

Незадовољни исходом првог полувремена, “црно-бели” су на самом старту другог дела утакмице “додали гас” и интензивирали притисак ка голу крагујевачког тима. Већ у првим минутима наставка пулени тренера Игора Дуљаја пропустили су две добре прилике да поврате вођство. Најпре је данас веома расположени Квинси Мениг из изгледне позиције погодио спољни део мреже, а идентичан епилог имао је и покушај младог Немање Јовића минут касније.

Нису ни Крагујевчани остали дужни. Видосављевић је у 49. минуту повукао контру, затим лепо „извозао“ Саничанина, пре него што је солидним ударцем са ивице шеснаестерца натерао Поповића да избоксује лопту у корнер.

Нешто агилнија игра на старту другог полувремена „црно-белима“ се исплатила у 56. минуту, када је после употребљивог центаршута Данила Пантића из прекида Рикардо Гомеш надвисио комплетну одбрану Крагујевчана и ударцем главом послао лопту иза Лековићевих леђа.

Могли су “црвени” врло брзо да узврате преко Луке Зорића, који се само пар минута по уласку у игру нашао у гол шанси, али није био довољно прецизан. На другој страни Фусени Дијабате је у 66. минуту успео да затресе мрежу Крагујевчана, али је судија Павле Томић после вишеминутних консултација са колегама из ВАР собе одлучио да поништи погодак због офсајда.

Последње узбуђење на утакмици виђено је у 72. минуту, када је Јовић са неких десетак метара искоса са леве стране шутирао поред гола.

Крагујевачки суперлигаш је претрпео свој други узастопни, а укупно трећи пораз у плеј-офу, који га оставља на осмој позицији првенствене табеле са 41 сакупљеним бодом.

Фудбалери Радничког 1923 ће наредног викенда на опроштају од своје публике угостити новог-старог шампиона Србије, екипу Црвене звезде.

ПАРТИЗАН – РАДНИЧКИ 1923 2:1 (1:1)

БЕОГРАД
Стадион:
ФК Партизан.
Гледалаца: 500.
Судија: Павле Томић (Београд).
Помоћници: Марко Ђуричић (Лозница), Милан Пашајлић (Рашка).
Стрелци: Мениг у 41. и Гомеш у 56. минуту, а Милуновић у 44. минуту за Раднички 1923.
Жути картони:
Филиповић (Партизан), Срнић, Крајишник (Раднички 1923).

ПАРТИЗАН: Поповић, Филиповић, Урошевић, Вујачић, Саничанин, Колорадо, Пантић (од 74. Фејса), Натко, Јовић (од 74. Јевремовић), Мениг (од 60. Дијабате), Рикардо (од 88. Павловић). Тренер: Игор Дуљај.

РАДНИЧКИ 1923: Лековић, Миличић, Пецељ, Ивановић, Митровић, Срнић (од 76. Поњевић), Крајишник (од 60. Зорић), Чоловић, Видосављевић, Ђурић (од 46. Евандро), Милуновић (од 76. Јовановић). Тренер: Дејан Јоксимовић.

P