“Црвени” против Чукаричког за прекид сушног периода

Горак укус након два узастопна пораза у првенству фудбалери Радничког 1923 покушаће да сперу у сусрету са екипом београдског Чукаричког. Ова утакмица, која ће затворити 6. коло Моцарт Бет Суперлиге Србије, игра се у понедељак од 17 часова пред празним трибинама стадиона “Чика Дача”.

Ако је пораз од овог лета силно појачане новосадске Војводине на “Чика Дачи” прихваћен прилично мирно, онда је свакако губитак бодова на гостовању екипи Вождовца прошлог викенда, и то након примљеног гола у последњем минуту утакмице, представљао огроман емотивни шок за ученике тренера Дејана Јоксимовића, посебно ако се узме у обзир да су “црвени” у већем делу сусрета били равноправан, ако не и бољи тим.

– Сигурно да није нимало пријатно изгубити утакмицу на овакав начин, примљеним голом у последњем минуту. Вероватно да по игри коју смо приказали на Крову нисмо заслужили пораз, али све је то саставни део фудбала. Оно што је за нас важно, то је да ова два пораза нису пољуљала атмосферу у екипи и да су сви играчи максимално спремни и наоштрени за предстојећу утакмицу против Чукаричког – тврди Дејан Јоксимовић, шеф струке Радничког 1923.

Евидентно је да је проблем са реализацијом један од главних узрочника нешто слабијих резултата Крагујевчана у последње време. Шумадинци су последњи пут противничку мрежу затресли још на утакмици против Младости из Лучана, и од тада су нанизали 270 минута без постигнутог поготка.

– Реализација представља свакако један од највећих проблема у нашој игри. Тај тренд корене вуче још из претходне сезоне и на нама је да кроз једну детаљну анализу пронађемо решење за неефикасност. Сигурно би поправљање овог сегмента игре довело и до бољих резултата у наставку сезоне – уверен је Јоксимовић.

Утакмица са традиционално неугодном екипом Чукаричког, која је лако савладала “црвене” у оба међусобна дуела прошле сезоне (3:0 на “Чика Дачи”, 2:0 на Бановом брду), представља велики испит за чету Дејана Јоксимовића. Београђани су недавно доживели тешку елиминацију у квалификацијама за Лигу конференција од холандског Твентеа, па ће свој бес гледати да искале управо на Крагујевчанима.

– Чукарички је клуб који је последњих десетак година у самом врху српског фудбала. И овог лета су се значајно појачали довођењем неколицине јако квалитетних играча попут Вујадиновића, Овусуа, Луке Аџића, Бадамосија, који су показали да праве разлику у овом рангу такмичења. Сама чињеница да се тренутно налазе при врху табеле јасан је одраз њиховог квалитета. Све то изискује максималан опрез са наше стране, али смо исто тако свесни да нисмо без шанси на овој утакмици и да и ми имамо неке наше квалитете који могу да дођу до изражаја – сматра стратег крагујевачког суперлигаша.

Нажалост, фудбалери Радничког 1923 на предстојећој утакмици против Чукаричког неће моћи да рачунају на подршку својих присталица. Наиме, Дисциплинска комисија ФСС је због инцидената на утакмици са новосадском Војводином пре две недеље одлучила да крагујевачки клуб казни једном утакмицом играња пред празним трибинама, тако да “црвени” против Чукаричког неће моћи да рачунају на помоћ “дванаестог играча”.

– Сигурно да ће нам подршка наших навијача, на коју смо се увелико навикли, много недостајати на предстојећој утакмици. Настојаћемо да то претворимо у неку врсту додатног мотива и да жељом, борбеношћу и хтењем дођемо до позитивног резултата – поручио је Јоксимовић.

Телевизија Арена Спорт директно ће преносити утакмицу на свом Премијум 1 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P