Крајње неочекивано омладинци Радничког 1923 доживели су убедљив пораз на свом терену у сусрету са вршњацима из лучанске Младости – 1:4 (1:2). Био је ово први пораз “ђаволчића” у текућој сезони Омладинске лиге Србије, који је дошао у крајње неповољном тренутку, пред дуеле са екипама из самог врха табеле.

Након пет узастопних утакмица без пораза, чета Дејана Јоксимовића коначно је поклекла, и то на свом терену у сусрету са екипом Младости из Лучана, која је на претходне четири одигране утакмице освојила само један бод.

Ефектан погодак Марка Величковића у 15. минуту, када је прецизним ударцем са ивице шеснаестерца послао лопту у доњи десни угао Спасојевићевог гола, наговестио је изненађење на помоћном терену стадиона “Чика Дача”.

Ипак, момци у црвеним дресовима успели су да узврате пет минута касније, када је након повратне лопте Лазара Милетића, капитен Милан Гвозденовић матирао чувара мреже Младости Жељка Самчовића.

Очекивало се да ће након изједначујућег поготка “ђаволчићи” преокренути ток утакмице на своју страну, али је финиш првог полувремена донео нови шок за Крагујевчане. Максимовић је послао лопту у простор за Јојића, који је ударцем у ближи угао, искоса са десне стране, успео да изненади Давида Спасојевића за ново вођство гостију из Лучана – 1:2.

Овај гол као да је “одсекао” ноге Крагујевчанима, па је екипа Младости већ на самом старту другог полувремена дуплирала предност. После корнера који је извео Јојић, Жунић је добро реаговао на првој стативи и преварио Спасојевића.

Најбољи појединац данашњег сусрета Никола Јојић је својим другим голом на утакмици у 67. минуту учинио победу гостију из Лучана још убедљивијом.

Крагујевчани су и поред пораза на данашњој утакмици задржали место у горњем делу табеле са 11 освојених бодова.

Дејан Јоксимовић имаће врло деликатан задатак да у веома кратком временском интервалу опорави своју екипу од овог резултатског неуспеха и припреми је за две изузетно тешке утакмице које је очекују у наредних недељу дана, најпре против Графичара у среду, а затим и са Црвеном звездом следећег викенда.

РАДНИЧКИ 1923 – МЛАДОСТ (Л) 1:4 (1:2)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
200
Судија: Станко Остраћанин (Краљево).
Стрелци: Гвозденовић у 20. минуту за Раднички 1923, а Величковић у 15. Јојић у 45. и 67. и Н. Жунић у 50. минуту.
Жути картон: Максимовић (Младост).

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Новичић (од 82. Павловић), Д. Ристић, Миличић, Томовић, Војиновић, А. Ристић (од 82. Богдановић), Арсенијевић (од 72. Шурлан), Милетић (од 72. Николић), Гвозденовић, Петровић (од 46. Милојевић).

МЛАДОСТ (Л): Самчовић, Ђерковић, Митровић (од 86. Прибаковић), Јојић (од 75. Пеливановић), Величковић (од 70. Златановић), Влашковић, Н. Жунић, Перовић, Максимовић, Стојановић, Радовановић.

P