Заслужено на врху

Фудбалери Радничког 1923 су данашњом победом над Јагодином завршили сезону у Првој лиги Србије на првој позицији, што су играма и резултатима у ова 34 кола у потпуности заслужили.

“Црвени” су запосели чело табеле још након десетог кола и нису га испуштали до краја сезоне. Било је успона и падова, али су Крагујевчани храбро одолели свим изазовима и остали истрајни на путу ка остварењу свог зацртаног циља.

– Ово је велики успех за све нас у клубу. Остварили смо оно што смо желели, а то је да као лидери Прве лиге Србије уђемо у највиши ранг такмичења. Мислим да је то ова екипа по свему што је приказала на терену током читаве сезоне у потпуности заслужила. Овај успех заслужује да га прославимо како доликује, а већ од сутра морамо да засучемо рукаве и да кренемо у сусрет једном новом изазову, а то је такмичење у суперлигашкој конкуренцији – истиче Славко Перовић, спортски директор клуба са “Чика Даче”.

Највеће заслуге за овај успех иду наравно на рачун играча, који су храбро изнели терет читаве сезоне на својим плећима и вратили Раднички 1923 у друштво најбољих.

Осећај је неописив. Ово је нешто о чему смо сањали свих ових година и нестрпљиво чекали тренутак када ће се ти наши снови преточити у јаву. Већи део првенства провели смо на првом месту и драго ми је да смо на крају сезоне успели да потврдимо статус најбоље екипе у лиги – сматра поуздани дефанзивац Лазар Петровић.

Улазак Радничког 1923 у Супер лигу велика је ствар и за сам град Крагујевац, који је заслужио да има представника у најквалитетнијем фудбалском рангу такмичења у држави.

Можемо бити презадовољни пре свега начином на који је Раднички 1923 ушао у Супер лигу. Ови момци су били сјајни на терену током читаве сезоне и заслужили су да у виши ранг такмичења уђу као шампиони. Ово је велика радост и за све грађане Крагујевца, који су дуго чекали на повратак Радничког 1923 у фудбалску елиту – поручио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

РФК1923 ТВ

P