За прекид неславног низа под Багдалом

После краћег предаха, овог викенда наставља се надметање у Моцарт Бет Суперлиги. Фудбалере Радничког 1923 у оквиру 12. кола, у петак од 19 часова на стадиону “Младост” у Крушевцу, очекује традиционално неугодно гостовање екипи Напретка. Крагујевчани на победу под Багдалом чекају још од 2011. године, па је ово лепа прилика да окончају ову неславну традицију и домогну се драгоцених бодова у борби за излазак из опасне зоне.

Победа у Панчеву, као и добро издање у сусрету са браниоцем титуле Црвеном звездом, подигли су ниво оптимзима у редовима крагујевачког суперлигаша након поражавајућег учинка на старту сезоне. Протеклу првенствену паузу Шумадинци су искористили да напуне батерије пред серију изазова који их у наредних месец дана очекују на оба домаћа фронта, али и да се боље упознају са начином рада и захтевима шефа струке Феђе Дудића, који је крајем прошлог месеца наследио Дејана Јоксимовића на клупи “црвених”.

– Морам рећи да сам јако задовољан како је екипа радила током репрезентативне паузе. Играчи су се максимално потрудили да испоштују све моје захтеве. Очекујем да ће ефекти тог рада бити видљиви већ на наредној утакмици у Крушевцу и да ће екипа коначно играти на онај начин какав ја то желим – тврди стратег Крагујевчана.

Оно што Дудића посебно радује, то је ефикасност његове екипе која је у последње две утакмице чак пет пута тресла противничку мрежу, што је значајан помак у односу на уводни део сезоне, када су се “црвени” мучили са реализацијом.

– Наравно да сам задовољан ефикасношћу екипе која је у последње две утакмице постигла исти број голова, колико је укупно постигла на претходних седам утакмица. Мислим да се из тог податка отприлике може наслутити тај неки офанзивни стил фудбала на коме ја као тренер инсистирам. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и након паузе – прижељкује Дудић.

И док у офанзиви све штима, стратега “црвених” брину одређени проблеми у дефанзиви, који су нарочито до изражаја дошли у пређашњем окршају са Црвеном звездом на “Чика Дачи”.

– Поред та четири примљена поготка, било је ту још неких ствари којима нисам био задовољан на поменутој утакмици. На страну сав Звездин офанзивни квалитет, али мислим да је било ту неких недопустивих дефанзивних пропуста са наше стране и ситуација у којима смо морали много боље да реагујемо. Настојаћемо да то искоригујемо у наредним утакмицама, како би и тај дефанзивни део игре довели на одговарајући ниво – наглашава Дудић.

Предстојеће гостовање у Крушевцу прилика је за Шумадинце да покажу како овај очигледан успон форме није привременог карактера и да су пред крагујевачким суперлигашем заиста бољи дани. Попут “црвених”, ни Крушевљани се не могу похвалити резултатима у уводном делу првенства, али су и поред тога успели да сакупе два бода више у односу на крагујевачки тим.

Екипа Напретка је позната по томе да ретко препушта противницима бодове на свом терену, у шта су, уосталом, Шумадинци имали прилику да се увере претходних сезона. Последња четири међусобна окршаја ове две екипе на стадиону под Багдалом припала су домаћину, док су “црвени” задњи пут сласт тријумфа у Лазаревом граду осетили давне 2011. године, када су славили са 2:0.

– Напредак је екипа која код куће игра прилично ангажовано и агресивно. Доста су добри у дефанзиви, тешко примају голове, док се у нападу углавном ослањају на транзицију где до изражаја долазе индивидуални квалитети њихових офанзивних играча. С обзиром на велики број високих играча, доста су опасни и при офанзивном прекиду. Мислим да је и њима, као и нама, ова репрезентативна пауза добро дошла да се додатно уиграју, с обзиром на одређени број играча који су довели у самом финишу прелазног рока, као што су Бојовић, Зличић, Бастајић… – упозорава Дудић.

Стратег “црвених” наглашава да његова екипа у Крушевац не иде да се брани, већ да једном отвореном и офанзивном игром, у складу са његовом тренерском филозофијом, покуша да дође до жељеног плена.

– Ми сигурно нећемо одустати од нашег офанзивног приступа и сигурно је да ћемо ићи на сва три бода у Крушевцу. Када смо се тако поставили против Црвене звезде, онда нема разлога да тако не буде и против Напретка, уз сав респект према предстојећем противнику. Очекујем једну јако захтевну и динамичну утакмицу, из које ћемо, надам се, ми изаћи као крајњи победници – прижељкује шеф струке Крагујевчана.

За разлику од претходне две утакмице против панчевачког Железничара и Црвене звезде, Дудић ће овога пута поново на располагању имати искусног штопера Слободана Симовића, који се успешно опоравио од повреде колена. Ван строја су и даље Милутин Видосављевић и Василије Ђурић, као и већ дуже време повређени Никола Миличић.

Директан пренос утакмице најављен је на Арена Спорт 2 Премијум каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P