Успешна такмичарска јесен млађих селекција

Поред првотимаца, добрим резултатима у јесењој полусезони могу се похвалити и готово све млађе селекције нашег клуба. Омладинци су на зимску паузу отишли као другопласирана екипа на табели Омладинске лиге Србије, док су се кадетска и пионирска селекција окитиле звањем јесењег првака.

Омладинска селекција је након великог успеха и освојеног петог места у Омладинској лиги Србије прошле сезоне, наставила са добрим резултатима и у новом првенству. Изабраници тренера Милоша Симића су одличним играма и резултатима, посебно у завршници јесењег дела сезоне, догурали до другог места на табели, нашавши се практично у сендвичу између “вечитих ривала”, Партизана и Црвене звезде.

– Мада нам остварење неког значајнијег такмичарског резултата није био главни приоритет ове јесени, квалитетним радом успели смо да дођемо до изузетно високог пласмана на табели. Свакако да нам тренутни поглед на табелу прија и сигурно да не бисмо имали ништа против да овакав поредак остане до краја сезоне, али наш главни циљ остаје припрема што је могуће већег броја играча за први тим – истакао је у свом резимеу јесење полусезоне омладинаца Горан Ћурчић, координатор млађих селекција клуба са “Чика Даче”.

План је да се током зимске паузе постојећи играчки кадар омладинске селекције додатно ојача са пар талентованих фудбалера, чиме би се постепено формирао костур екипе за наредну такмичарску сезону.

– Потрудићемо се да у наредном периоду доведемо још пар младих момака, који би требали да носе игру омладинске селекције у идућој сезони. Такође, покушаћемо да неколицину играча из постојеће селекције пошаљемо на позајмицу у неку од српсколигашких екипа, где ће имати прилику да стекну додатно искуство које ће им касније олакшати прелазак из омладинске у сениорску конкуренцију – надовезује се Ћурчић.

Добар глас се далеко чује, па су тако квалитетан рад и добри резултати довели до тога да Омладинска школа Радничког 1923 у последње време бележи све већи број нових полазника. Чини се да Раднички 1923 полако постаје нека врста регионалног фудбалског центра, који окупља најталентованије играче са простора Шумадије и региона Западне Србије.

– Нека наша иницијална идеја и јесте да привучемо што је могуће већи број талентоване деце из региона и да на тај начин зауставимо њихов одлив у клубове из других средина. Чини ми се да наш добар рад полако постаје препознатљив и да је све већи број родитеља који доводе своју децу да тренирају код нас – констатује Ћурчић са задовољством.

Пласман кадетске селекције у најквалитетнији ранг такмичења означен је као приоритет свих приоритета у овој такмичарској сезони. На тај начин би и кадети, попут омладинаца, добили прилику да се надмећу са најбољим екипама у земљи, што би свакако значајно унапредило квалитет саме селекције.

– То је наш примарни циљ у овој сезони. Уколико то не успемо да остваримо, све остало губи смисао и нећемо бити у прилици да направимо тај неопходни такмичарски континуитет. Резултати које су наши кадети остварили у досадашњем делу сезоне показују да смо на правом путу. Потрудићемо се током паузе да додатно појачамо екипу са још пар квалитетних играча, али и да мало редукујемо тренутни кадар, како би нам остао “суви” квалитет – открива Ћурчић.

P