Удруженим снагама за Оливерову бољу будућност

У организацији навијачке групе „Црвени ђаволи“, данас је у просторијама Фудбалског клуба Раднички 1923 на стадиону „Чика Дача“ уприличена велика хуманитарна акција прављења новогодишњих пакетића, која за крајњи циљ има прикупљање новчаних средстава за лечење Оливера Пал Гајодија, једногодишњег дечака који болује од тешке неуромишићне болести – спиналне мишићне атрофије. Ову акцију подржали су Спортско привредно друштво Раднички и Фудбалски клуб Раднички 1923, који су такође пожелели да пруже одређени допринос излечењу малог Оливера.

Већ другу годину заредом навијачи Радничког, популарни „Црвени ђаволи“, организују акцију прављења новогодишњих пакетића намењених нашим најмлађим суграђанима. Корона је можда утицала на све нас да променимо одређене животне навике, али није успела да убије празнични дух и жељу да помогнемо онима којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија.

Од самог почетка акције, тачно у подне, у просторије стадиона „Чика Дача“ почеле су да пристижу гомиле слаткиша, сланих грицкалица и играчака, које су вредне руке навијача Радничког предано сортирале и претварале у новогодишње пакетиће, који ће се током викенда, 26. и 27. децембра, продавати на пункту испред кафане „Балкан“ по симболичној цени од 700 динара. Сав приход од продатих пакетића биће уплаћен за малог Оливера, чије лечење изискује значајне трошкове.

Због тога „Црвени ђаволи“ апелују на све Крагујевчане да куповином ових пакетића обрадују своје малишане, а уједно и помогну малом Оливеру да добије битку са овом тешком болешћу.

У жељи да активно допринесе прикупљању новчане помоћи за малог Оливера Пал Гајодија, навијачка група „Црвени ђаволи“ одлучила је да организује акцију прављења новогодишњих пакетића. У периоду од 12 до 18 часова, у просторијама Фудбалског клуба Раднички 1923 на стадиону „Чика Дача“, прикупљаће се слаткиши, играчке, украси или било какви други поклони за прављење новогодишњих пакетића, који ће се 26. и 27. децембра продавати испред кафане „Балкан“. Сав приход од продаје пакетића биће уплаћен за лечење малог Оливера. Овим путем позивамо све Крагујевчане добре воље да узму учешће у овој акцији и допринесу Оливеровом излечењу – наводи се у саопштењу „Црвених ђавола“.

Поуздане савезнике у овој акцији, „Црвени ђаволи“ пронашли су у Спортском друштву Раднички и Фудбалском клубу Раднички 1923.

Спортско привредно друштво Раднички од тренутка свог оснивања организује и активно учествује у бројним хуманитарним акцијама, нарочито када је реч о тешко оболелој деци.

СПД Раднички, као друштвено одговорна организација, која је узела учешће у бројним хуманитарним акцијама, решила је да подржи ову племениту акцију наших навијача, донирањем слаткиша и новчаних прилога. Жеља свих нас је да пружимо допринос борби за још један дечији живот – изјавио је Иван Милошевић, генерални секретар СПД Раднички.

Ову акцију активно је подржао и Фудбалски клуб Раднички 1923, који је такође донирао одређени број новогодишњих пакетића у жељи да помогне Оливеру у најважнијој животној бици.

– Баш као и прошле године, ФК Раднички 1923 узео је учешће у овој хуманитарној акцији прављења новогодишњих пакетића. Чланови наших млађих категорија су још током протекле седмице прикупили одређени број пакетића, док су првотимци финансијски подржали ову акцију – поручио је Иван Беречић, секретар омладинске школе клуба са „Чика Даче“.

Подсећамо да малом Оливеру можете помоћи слањем СМС поруке са садржајем 848 на број 3030, али и уплатама на следеће динарске и девизне рачуне:

Динарски рачун: 160-6000000732419-36
Девизни рачун: 160600000073285198

РФК1923 ТВ

P