Убојити нападач за почетак зимског прелазног рока

Крагујевачки суперлигаш данас је добио прво појачање у зимском прелазном року. Ради се о Воји Убипарипу, искусном 33-годишњем нападачу са завидном иностраном каријером, који се након петогодишњег одсуства враћа у српски фудбал како би Крагујевчанима помогао у мисији опстанка у највишем рангу такмичења.

Војо Убипарип је добро познато име свим познаваоцима фудбалских прилика у Србији и региону. Свој фудбалски пут започео је у млађим селекцијама новосадске Војводине, и то у генерацији садашњег капитена репрезентације Србије Душана Тадића.

Играчки се, пак, афирмисао у дресу суботичког Спартака, за који је на 39 првенствених утакмица постигао 16 голова. Добре игре у суперлигашу из Суботице донеле су Убипарипу први инострани ангажман, и то у пољском Лех Познању, са којим је освојио шампионску титулу у сезони 2014/15.

Након пет сезона проведених у Пољској, Убипарип прелази у мађарски Вашаш, где се задржао свега шест месеци, пре него што је одлучио да се врати у српски фудбал, као нови члан Новог Пазара. Уследио је потом повратак у Пољску, овога пута у екипу Горника, да би његова наредна фудбалска дестинација био сарајевски Жељезничар, са којим је освојио Куп Босне и Херцеговине.

Последње три и по сезоне искусни нападач провео је у Тузла Ситију, члану Премијер лиге БиХ, где је био један од водећих играча и стрелаца.

– Драго ми је што сам се након пуних пет година вратио у српски фудбал, а још драже ми је што сам постао део једног тако великог и добро организованог клуба као што је Раднички 1923. Крагујевац је одувек био фудбалска средина позната по одличној атмосфери, у шта сам већ имао прилику да се уверим током своје каријере. Познајем доста играча из садашње екипе Радничког који су ми пренели неке основне информације о самој организацији клуба, која је на изузетно високом нивоу. У опису мог посла је постизање голова и потрудићу се да дам свој лични допринос остварењу главног такмичарског циља Радничког у овој сезони, а то је опстанак у лиги. Пред нама је припремни период који ћемо верујем искористити на најбољи могући начин како бисмо се спремили за оно што нас очекује у наставку сезоне – поручио је Убипарип, који је са крагујевачким клубом потписао уговор до краја наредне сезоне.

Спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић потврдио је да је Убипарип био једна од највећих жеља спортског сектора “црвених” у зимском прелазном року и додао да му је изузетно драго што ће играч такве репутације убудуће носити дрес крагујевачког суперлигаша.

– Један од наших приоритета у овом прелазном року био је довођење нападача. У том смислу, мислим да је долазак Воје Убипарипа пун погодак јер се ради о једном реномираном и искусном играчу, од кога очекујемо да нам донесе одређени квалитет у завршној трећини терена. Поучени ранијим искуством, где смо имали доста проблема са играчима који су долазили пред сам почетак или током првенства, било нам је јако важно да што пре постигнемо заједнички договор, како би Убипарип прошао комплетан период припрема са екипом. Оно што ме посебно радује, то је што је он сам изразио велику жељу да дође у Раднички, чиме је испунио један од битних критеријума по коме доводимо играче – изјавио је Перовић.

Довођењем Убипарипа спортски сектор Крагујевчана је повукао први велики потез у зимском прелазном року и свакако распирио машту навијача, који са великим нестрпљењем ишчекују вести о новим појачањима, којих ће, судећи по Перовићевим речима, бити у свим линијама тима.

– Наравно да ћемо гледати да се појачамо у свим линијама тима, иако ја мислим да тренутни играчки кадар није уопште тако лош. Мислим да је ова наша тренутна позиција на табели сплет несрећних околности услед повреда кључних играча током јесењег дела сезоне. Сада, када су сви играчи здрави, то је једна потпуно друга прича. У сваком случају, пратимо ситуацију на тржишту и сигурно ћемо реаговати уколико се нађе неки играч који нам заокупи пажњу – закључио је спортски директор “црвених” са “Чика Даче”.

P