Тежак испит крај Јошанице

Овог викенда играју се утакмице 21. кола у Првој кадетској и омладинској лиги ФСРЗС. Обе наше селекције у суботу, 13. априла, очекује традиционално неугодно гостовање у Новом Пазару против вршњака из истоименог клуба.

Кадети ће имати прилично захтеван задатак да дођу до позитивног исхода крај Јошанице, будући да ће наспрам себе имати лидера Прве кадетске лиге Србије, који је у првом делу сезоне однео бодове из Крагујевца (1:0).

Пазарци ће вероватно бити добро „наштимовани“, с обзиром да су им бодови у сусрету са Крагујевчанима неопходни како би сачували лидерску позицију и осигурали пласман у виши ранг такмичења, Кадетску лигу Србије.

Дакле, биће ово изузетно тежак изазов за ученике тренера Ђорђевића, који овог пролећа играју у прилично нестабилној форми. Победа над Јавором (3:0) прошлог викенда подгрева опитмизам у редовима нашег тима пред гостовање лидеру, па није искључено да наши момци позитивно изненаде на овом сусрету.

Утакмица између кадета Радничког 1923 и Новог Пазара игра се од 14 часова и 30 минута.

Знатно боље изгледе на гостовању у Новом Пазару имају наши омладинци, који и даље немају намеру да одустану од борбе за прво место у Првој омладинској лиги ФСРЗС, и поред девет бодова заостатка у односу на лучанску Младост.

„Ђаволчићи“ су минулог викенда уписали убедљив тријумф против Јавор Матиса (6:2), показавши још једном због чега су једна од најефикаснијих екипа у овом рангу такмичања. 

Ученици Дејана Јоксимовића у суботу ће наспрам себе имати непредвидиву екипу Новог Пазара, која тренутно заузима 11. место на табели са дупло мање сакупљених бодова у односу на Крагујевчане (22). Пазарци се не могу похвалати завидном формом на старту пролећне полусезоне, али су изузетно неугодан ривал, који може брло лако да бљесне и изненади свог противника.

У првом овосезонском сусрету, одиграном на помоћном терену стадиона „Чика Дача“, славио је крагујевачки тим са 2:1, головима Филипа Г. Петровића. Овај резултат даје за право нашим момцима да се надају повољном резултату и на сутрашњем гостовању крај Јошанице.

Утакмица омладинаца Радничког 1923 и Новог Пазара почиње у 12 часова.

P